0
Evroliga

Trener Partizana prepušta ulogu favorita Lijetuvosu ali veruje u svoj tim

Ne plašimo se igranja u gostima

Objavljeno: 23.10.12 u 21:32

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Lijetuvos Ritas favorit u utakmici trećeg kola Evrolige, ali da crno-beli nisu ekipa koja se plaši igranja u gostima.

„Kako su se stvari odvijale prva dva kola Evrolige potencijalni značaj meča je veliki kada je u pitanju plasman u drugi krug takmičenja. Lijetuvos i Partizan su direktni konkurenti u borbi za mesto koje vodi dalje“, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Dule je istakao je da je Lijetuvos dobra ekipa koja ima sve karakteristike litvanske košarke.

„Imaju odlične šutere i veoma dobro igraju kontra napade, pogotovo su kvalitetni na domaćem terenu i svesni smo da nas čeka izuzetno težak posao. I oni su svesni značaja ovog meča i učiniće sve da pobede. Pre dve godine sam se uverio o kakvom timu se radi“, istakao je Vujošević.

On je dodao da je Partizan na meču protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi pokazao da crno-beli mogu da igraju i u gostima.
„Imamo mlad tim koji može da pobedi, ali i da izgubi od svakoga, ipak za razliku od procena nekih stručnjaka, pokazali smo da imamo hrabrost i tim koji može da pobeđuje i u gostima. Mi jesmo vezani za svoju publiku, ali nismo tim koji nema kvalitet da igra u gostima“, naveo je Vujošević.

Partizan je u sezoni 2009/2010 odigrao dva meče protiv Lijetuvosa i skor je 1:1.
„Oni su favoriti na domaćem terenu, a pored pobede pokušaće to da dokažu sa što većom koš razlikom. Ako izostane pobeda, gledaćemo da vodimo računa i o koš razlici koja je veoma važna“, izjavio je trener Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter