1
Evrokupovi

Partizanovci pamet u glavu

Objavljeno: 22.10.12 u 22:12

Fudbalski klub Partizan u četvrtak gostuje Interu u okviru trećeg koal Lige Evrope, a uprava crno-belih od svojih navijača traži da ih ne brukaju.
Čelnici srpskog šampiona izdali su saopštenje u kojem mole sve pristalice koje budu prisustvovale meču u Milanu da se ponašaju sportski, da ne koriste pirotehniku i ne vređeju protivničke pristalice i igrače.
„Pred nama su dve utakmice sa italijanskim Interom, jednim od najuspešnijih i najslavnijih klubova u Evropi. Nemamo često priliku da nastupamo protiv timova takvog ranga, pa su predstojeći mečevi ispit za ekipu, klub u celini, ali i za navijače i sve ljubitelje fudbala u Srbiji.
Trenutno je glavna tema u fudbalskoj Evropi tvrdnja da su srpski navijači rasisti, huligani i da srpske klubove i reprezentativne selekcije treba na duže vreme odstraniti iz evropskih takmičenja.
Mi znamo da to nije istina, a sada nam se pruža prilika da to i dokažemo. Iskoristimo je. Pokažimo u Milanu i Beogradu privrženost klubu i fudbalu, umeće navijanja, ali i poštovanje protivnika i njegovih navijača, spremnost i sposobnost da se strogo pridržavamo svih propisa o bezbednosti i organizaciji utakmica.
FK „Partizan“ je već duže vreme u kontaktu sa FK „Inter“, srpskom i italijanskom policijom. Na osnovu postignutih dogovora obaveštavamo Vas da niko ko ne poseduje ulaznicu i nije evidentiran kod klubova i policija dve zemlje ne može da krene put Italije, pređe granicu i uđe na stadion. Molimo sve koji do sada nisu to učinili da ne planiraju putovanje.
Navijači Partizana koji budu prisutni na utakmici će, u to smo uvereni, svojim ponašanjem ispraviti ružnu sliku koja o nama vlada u Italiji i drugim evropskim zemljama. Odreknimo se nekih pogrešnih navika koje se u Evropi više ne prihvataju i tolerišu – pirotehnike, ubacivanja predmeta u pravcu terena, isticanja parola koje vređaju učesnike sportskih priredbi ili bilo koga drugog.
Pokažimo poštovanje prema protivničkim igračima i navijačima, nadglasajmo ih i pomognimo našim ljubimcima da daju maksimum na terenu na način koji nikoga neće uvrediti, niti dati povod da nas optužuje i kažnjava.
Pohvaljeni smo zbog atmosfere na nedavnoj košarkaškoj utakmici sa moskovskim CSKA, učinimo sve da se nakon dve utakmice sa Interom te pohvale ponove i uvećaju“, stoji u sopštenju srpskog šampiona.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Partizanovci pamet u glavu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. when we do our home renovation, we always look for
    new home styles and designs on that the web for some great ideas.
    ,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter