0
Auto Moto

Lorenco imao sreće

Objavljeno: 22.10.12 u 10:19

Horhe Lorenco je priznao da je imao sreće da se ne skrlja na stazi prepunoj vode u poslednjim momentima pre nego što je trka prekinuta. Španac je uveliko gestikulirao da se trka prekine, jer je vožena po nemogućim uslovima, a bilo je verovatno lakše plivati nego voziti motor.

U poslednjim momentima, njemu je motor skliznuo, ali je nekim čudom uspeo da ostane na dva točka. Pedroza je odneo pobedu, a da je kojim slučajem Lorenco pao, šampionat bi možda bio zanimljiviji u bodovnom smislu, ali ovako, drugim mestom, Lorenco je zadržao pristojnu prednost u odnosu na Pedrozu koji je na poslednjih šest trka, odneo pet pobeda, a ovo mu je i treća uzastopna pobeda. Vozač Jamahe je sada 23 poena ispred Pedroze koji cepa Hondu.

„U poslednjem krugu sam zamalo pao, imao sam mnogo sreće“ izjavio je Lorenco. „Jedna nula ovde, i borba za titulu bi bila mnogo teža, ali drugo mesto je ok.“

Lorencov izbor mekše zadnje gume, dok su oba Hondina vozača izabrala one sa tvrđim komponentama, su razlog zašto je on bio malo sporiji…“Bila je ovo teška trka jer smo izabrali mekšu zadnju gumu. Uslovi na početku nisu bili baš toliko loši pa sam gurao do maksimuma u prvom delu trke i mogao sam da se nosim sa Pedrozom, ali onda, kada je kiša počela jače da pada, našao sam se u ozbiljnom problemu.“

Matematički gledano, Lorencu je dovoljno da na naredne dve trke završi makar kao treći da bi osvojio titulu, bez obzira na to šta će Deni Pedroza uraditi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter