0
Evrokupovi

Kapiteni da nose trake protiv rasizma

Objavljeno: 22.10.12 u 18:56

Evropska fudbalska unija (UEFA) apelovala je na sve kapitene da tokom utakmica Lige šampiona i Lige Evrope ove nedelje nose trake u znak borbe protiv rasizma.

 
UEFA se na taj način priključila kampanji evropske grupe za borbu protiv diskriminacije i rasizma u fudbalu FARE, a na trakama će biti ispisan slogan “Ujedinjeni protiv rasizma”.

 
Pre početka utakmica na video bimovima će ići poruke protiv rasizma, dok će igrači ulaziti na teren sa mališanima koji će nositi majice na kojima će biti ispisano “Ujedinjeni protiv rasizma”.

 
UEFA je posvećena borbi protiv rasizma i na ovaj način pozivamo navijače da respektuju igrače, zvaničnike, kao i navijače svih nacionalnosti, religijskog opredeljenja ,etničkog porekla i seksualne orientacije”, kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik UEFA Mišel Platini.

 
UEFA se odlučila na ovakav korak zbog sve učestalijih rasističkih ponašanja na fudbalskim terenima širom Evrope. Evropska fudbalska kuća je protekle nedelje kaznila rimski Lacio sa 40.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača tokom meča Lige Evrope protiv Totenhema.

 
Jedan od razloga za ovu inicijativu jer se Engleska žalila da je tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalera do 21 godine protiv Srbije u Kruševcu došlo do vređanja na rasnoj osnovi.

 
UEFA je pokrenula istragu protiv obe ekipe kako bi utvrdila pravu istinu kako, zašto i zbog čega je došlo do nemilih scena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter