0
TimeOut

Na današnji dan 1964. godine rođen je jedan od najboljih košarkaša svih vremena sa ovih prostora

Dražen bi danas proslavio 48. rođendan

Objavljeno: 22.10.12 u 16:46

Legendarni košarkaš bivše SFRJ, a kasnije reprezentacije Hrvatske, Dražen Petrović danas bi proslavio 48. rođendan. Petrović je prerano izgubio život u saobraćajonoj nesreći 1993. godine.

 
Dražen Petrović je započeo karijeru u Šibenci 1979. godine, da bi kasnije prešao u Cibonu. Posle četiri godine provedene u Zagrebu, Dražen je karijeru nastavio u Realu iz Madrida. Godinu dana kasnije slavni plej je odlučio da se oproba u najjačem klupskom takmičenju na svetu, u američkoj NBA ligi. Potpisao je za ekipu Portland Trejlblejzers, da bi potom prešao u Nju Džersi Nets.

 
Šest puta je proglašavan za najboljeg igrača Evrope. Bio je MVP šampionata sveta 1986. godine. Ušao je u FIBA Kuću slavnih 2007. godine. Osvojio je 2 srebrne i jednu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Okitio se zlatnom medaljom na svetskom prvenstvu u Argentini 1990. godine, a na Evropskom prvenstvu 1989. godine postao je šampion Evrope. Netsi su povukli dres sa brojem 3 u znak sećanja na Dražena.

 
Na veliku žalost, Dražen Petrović je 7. juna 1993. godine izgubio život u saobraćnoj nesreći. Legendarni as se vraćao iz Poljske za Hrvatsku nakon utakmice kvalifikacija za Eurobasket.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter