0
Evropske lige

Odbrambeni fudbaler Kvins Park Rendžersa Anton Ferdinand pridružio se starijem bratu koji bojkotuje akciju nošenja majica sa porukom protiv rasizma.

I Rio i Anton bojkotovali nošenje majice

Objavljeno: 21.10.12 u 19:15

Organizacija Kick it out predložila je fudbalerima u Engleskoj da ovog vikenda na zagrevanje pred utakmice izađu u majicama sa natpisom koji upozorava na problem rasizma. Međutim, veliki broj igrača je to odbio.

Dogovor je bio da svi igrači engleskih klubova pre mečeva ovog kola u zajedničkoj akciji izađu na teren u pomenutim majicama, kako bi još jednom ukazali na problem rasizma u fudbalu, posebno nakon poslednjih dešavanja u Kruševcu koje su Englezi, ipak, prenaglasili i predstavili sebe kao žrtve.

Fudbaleri koji su bojkotovali akciju rekli su da je ona licemerna i da problem rasizma ne postoji samo u fudbalu i da je najlakše prebacivati društvene probleme na sport.

Na odluku Ria i Antona posebno je uticala blaga kazna za Džona Terija, koji je vređao mlađeg od braće Ferdidanda na rasnoj osnovi i za to dobio 4 meča suspenzije i kaznu od 200.000 funti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter