0
AdmiralBet ABA Liga

Kao što je i najavljivano,KK Crvena zvezda prekinula je saradnju sa Morisom Almondom, komentar na to dao i Nebojša Čović

Almonde, ne bi te više zadžavali…

Objavljeno: 21.10.12 u 15:22

Očajan start rezultirao je kadrovskim promenama u Crvenoj zvezdi Diva, još ranije su otišli trener Lazić i Filip Čović a kao što smo juče najavili, danas je pedalu popio i Almond.

Almond je u mnogome kumovao porazima Zvezde očajnim partijama, promašivanim šutevima sa čistih pozicija i slobodnih bacanja.

U saopštenju na klubskom sajtu se navodi:

„KK Crvena zvezda DIVA sporazumno je raskinula ugovor sa Amerikancem Morisom Almondom. Stručni štab i rukovodstvo crveno-belih nije bilo zadovoljno igrama američkog internacionalca pa je došlo do okončanja saradnje.

Almond je doveden kao veliko pojačanje, sa oreolom najboljeg strelca razvojne NBA lige i nekadašnjeg 25. pika na draftu, ali 27-godišnji krilni košarkaš nije opravdao očekivanja. Na dosadašnjih pet utakmica prosečno je beležio šest poena uz samo 38 odsto realizacije i 3,6 skokova po meču.

Završetkom saradnje sa Almondom KK Crvena zvezda DIVA u najskorijem roku pokušaće da pronađe adekvatnu zamenu i igrača koji će u značajnoj meri doprineti poboljšanju rezultata. Ambicije KK Crvena zvezda DIVA u ovoj sezoni i pored slabijeg starta ostaju iste, neće se menjati. Ali, ono što će stručni štab i rukovodstvo kluba zahtevati da se promeni je svakako odnos i pristup igri celukupnog igračkog kadra i mnogo veća borbenost u nastavku sezone.“

Komentar na ovo je dao i Nebojša Čović, koji je kao i uvek bio vrlo oštar i direktan:

„Nismo zadovoljni rezultatom, niti pristupom igrača. Tako se ne bori za Crvenu zvezdu. Naravno, preduzećemo određene mere. Realno je da neće svi ostati na okupu. Koga ćemo zadržati, koga ne, znaće se najkasnije do ponedeljka. I javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena“, istakao je predsednik kluba.

„Crvena zvezda nije krava muzara da u nju dođeš i samo primaš platu. Sve ti je uredno, na vreme, čisto, oprano, a ti se ne boriš za nju. Nije strašno izgubiti, ali je strašno kada izgubiš i iz dvorane izađeš pognute glave. A, čovek bi trebalo da zapamti da glavu ima da bi je držao uzdignutu“, rekao je Čović koji nije želeo da komentariše spekulacije o narednim eventualnim promenama u timu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter