in ,

Radovanović: “Dokazali smo već da možemo da napravimo iznenađenje”

Pred polazak na put, crno-beli kažu da su pobedom u prethodnom kolu nad španskim Ademar Leonom u niškom „Čairu“ uspeli da skrenu pažnju na sebe i da ih više niko ne gleda samo kao turiste u najelitnijem evropskom takmičenju.

„Niko od nas ne zarađuje od učešća u Ligi šampiona, naprotiv – ovo takmičenje iziskuje stalne troškove. Tako da nas je ova pomoć Ministarstva malo rasteretila pa u Hamburg odlazimo bez razmišljanja o tome da li ćemo imati finansijskih sredstava za sledeće gostovanje. Što se motiva za ovu utakmicu tiče, neće nam nedostajati. Ne bežimo od toga da je Hamburg favorit, ali pobedili smo Ademar Leon i sada nam je samopouzdanje na mnogo višem nivou nego ranije“, rekao je direktor kluba, Aleksandar Blagojević.

I trener Aleksandar Brković kaže da je sada mnogo drugačije.

„Zbog pobede nad Leonom na sebe gledamo drugim očima, sa mnogo više poštovanja, pa u Nemačku odlazimo sa večim samopouzdanjem. Svakako da je Hamburg jedna od ekipa sa najvećim budžetom u Evropi, njihovi igrači su osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, tako da je bespredmetno pričati o tome ko je favorit. Malo smo roviti, umorni, ali to ne sme da utiče ne našu igru“, naglašava Brković.

Kapiten crno-belih Nenad Maksić kaže da je ekipa konačno sazrela i da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolja.

„Očigledna je razlika u kvalitetu igre u odnosu na prošlu godinu. Kao ekipa smo sazreli. Videlo se to od početka sezone. Uigrali smo se i svaka utakmica donosi novi napredak u našoj igri“, smatra Maksić.

„Dokazali smo već da možemo da napravimo iznenađenje“, kaže golman Partizana, Mihailo Radovanović.

Utakmica Hamburg – Partizan se igra u nedelju sa početkom od 16 časova.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Galebov trofej Beograda

Murinjova paljba po Valdanu