0
Evropske lige

Mata ne da Boašu da se osveti

Objavljeno: 20.10.12 u 15:55

Pokazao je Čelsi da ove godine sa njima nema šale i ovim trijumfom osvojio 22. bod od moguća 24.

Meč je počeo napadima gostiju koji su rezultirali golom u 17. minutu. Geri Kejhil je uhvatio fantastičan volej sa ivice kaznenog prostora, na loše izbijenu loptu Galasa.

Bivši menadžer Čelsija a sada strateg Totenhema Andre Viljas-Boaš na poluvremenu je učinio nešto. Totenhem koji je otišao na odmor i koji je izašao iz svlačionice posle, nije bio isti. Silovito je krenuo od samog starta drugog tela igre domaćin i već u 47. minutu Hadlston je centrirao sa desne strane gađajući Vertongena na drugoj stativi. Belgijanac je stigao do lopte asistirajući Galasu koji ju je sa dva metra sproveo u mrežu. Potpuni preokret se desio nakon prodora Lenona po desnoj strani, usledio je centaršut ka Defou koji je savladao Čeha i doneo prednost Totenhemu u 54. minutu.

Radost Sparsa bila je kratkog daha pošto je Huan Mata sa dva gola obezbedio sebi epitet igrača utakmice. Španac je doneo izjednačenje Čelsiju u 66. minutu na centaršut Oskara koji je Galas odbio na nogu Mati. Ovaj je iskoristio poklon i poravnao na 2:2, da bi Eden Azar u 69. minutu lako prošao po desnoj strani i namestio saigraču drugi pogodak. Pokušao je Viljaš Boaš izmenama da podigne svoju ekipu ali mu ni to nije pošlo za rukom. U prvom minutu nadoknade vremena, Voker se glupirao kod aut-linije, Mata mu je oteo loptun i asistirao Danijelu Staridžu za konačnih 4:2.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter