0
Auto Moto

Finac neće odustati do kraja

Objavljeno: 20.10.12 u 11:41

Kimi Rajkonen kaže da je njegova životna lekcija u F1 naučena 2007. godine kada je osvojio titulu samo zahvaljujući konstantnom trudu i upornosti koja se na kraju isplatila. On je tada, u svojoj prvoj sezoni u Ferariju, zahvaljujući dvema pobedama u poslednje dve trke uspeo da preotme titulu Luisu Hamiltonu i Fernandu Alonsu koji su vozili za Meklaren.

Sada, kada sve navodi na to da će se borba za titulu do kraja voditi između Alonsa i Fetela, Rajkonen kaže da neće odustajati sve do poslednjeg prolaska kroz cilj. Za njega, deficit od 48 poena u odnosu na Fetela nije nemoguće dostići, pogotovu ako se na stazi dese nepredviđene stvari.

“Mi nastavljamo da radimo punom parom i da održavamo motivaciju na najvišem nivou. Lično, veoma sam motivisan, kao i uvek. Trudim se da postignem najbolji mogući rezultat. Ako se setite kako je bilo 2007. godine, mislim da je i dalje sve moguće. Ajde da sačekamo kraj sezone pa da vidimo kako će da ispadne.”

Kimi je dodao: “Nema svrhe u ovom stadijumu postavljati neke ciljeve, potrebno je samo da nastavimo da radimo i da osvajamo maksimalnu količinu bodova, pa da onda vidimo gde smo i šta nam je za činiti. Po pitanju šampionata, razlika je prilična, ali to me neće sprečiti da dam sve od sebe i pokušam da dostignem Fetela.”

Rajkonen je izvukao mnogo od sveže nadograđenog bolida E20 u Koreji, osvojivši peto mesto iza dva Red Bula i dva Ferarija.

“Mislim da je peta pozicija bila realna. Moža je bilo nekoliko trenutaka kada smo mogli da se popnemo i višlje, ali iz različitih razloga nismo uspeli. Ipak, i pored toga, sjajno smo parirali i Ferariju i Red Bulovcima. Posle trke nisam bio nezadovoljan, iako sam osvojio tek peto mesto, ali, u borbi za titulu, i to nije tako loše. Guraćemo do kraja…”

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter