0
Domaći fudbal

Radnički vs načelnik policije

Objavljeno: 19.10.12 u 17:05

Filip Kostić je još letos otišao u Groningem, a bura oko njegovog transfera se ne stišava. Čelnici Radničkog 1923 su izdali saopštenje, u skladu s novim modnim trendovima od oko 5.000 karaktera, pa ako nekoga ne mrzi može da pročita,mi ga naravno prenosimo u celosti.

Za one s manjkom strpljenja u jednoj rečenici o čemu se radi. U Radničkom 1923 optužuju Ivana Đorovića načelnika policije u Kragujevcu kako je pokušavao da “izbuši” taj transfer, jer je želeo da Kostić ode u Crvenu zvezdu, pa onda pokušao da dokaže kako je transfer odrađen protivzakonito, a potom ga optužuju i da je inicijator nereda na utakmici s crveno-belima.

Verujte mi, saopštenje jeste malo duže, ali daleko od toga da je nezanimljivo.

 


„Nakon intenzivnog pisanja i napada od strane Ivana Đorovića načelnika Policijske uprave Kragujevac na naš klub, a u vezi transfera Filipa Kostića u Groningen (Holandija) Upravni odbor je doneo odluku da se obrati javnosti i zaustavi dalje napade kojima se ruši ugled kluba i nanosi nenadoknadiva šteta.

Za razliku od suprotne strane koja baca ljagu na lica koja rukovode klubom i tradiciju kluba dugu 90 godina, naš klub će se u obraćanju javnosti rukovoditi činjenicama, a ne lažnim izjavama, insinuacijama i uličnim abrovisanjem.

Unapred se izvinjavamo ako se od strane g. Načelnika, tradicija našeg kluba ruši namenski i smišljeno i na taj način favorizuje neki drugi klub njemu drag. Jer smo svedoci činjenice da u današnje vreme lako labilne osobe koje ne mogu da kontrolišu svoje emocije stavljaju svoje interese ispred ineteresa društvene zajednice, pa čak i ako treba da na tom putu sruše i svetinje jednog grada.

Istom prilikom dotičnog obaveštavamo da ćemo se boriti da ga u tome sprečimo do poslednjeg na legalan i legitiman način.

 

Ono o čemu treba javnost da bude informisana je da u transferu Filipa Kostića postoji validna dokumentacija, svima je dostupna na uvid, jer postoji Ugovor između FK,,Radnički 1923“ i FK,,Groningen“, kojim su precizirani uslovi transfera igrača Filipa Kostića, nadalje iz našeg knjigovodstva je vidljiva uplata od strane FK,,Groningen“ na devizni račun kluba u tačno dogovorenim terminima i iznosima a za sve urađeno postoji Odobrenje od strane UEFA i FSS da se transfer izvrši neometano.

Kompletan transfer se vrši preko FIFA TMS sistema i kontroliše u svim segmentima, pa i u finansijskom, tako da je sprečena bilo kakva i bilo sa čije strane finansijska manipulacija. Međutim ko nema poverenja u sebe nema i u druge, pa bi pojedinci koji se bave ovim slučajem, vođeni ličnim iskustvom, pokušali da manipulišu finansijskim poslovanjem u ličnom interesu, pa tragaju za istomišnjenicima.

Žao nam je gospodo, nema ih na našoj strani. Informišemo javnost da ste ,,slučaj Kostić“ otvorili još u aprilu mesecu i proveravali do jula uz opasku da neće biti realizovan, jer je ,,neko sklonio 550.000 evra “, a od jula kad je igrač nesmetano i uz saglasnost UEFA i FSS otišao u Holandiji intenzivno tražite lice koje ćete okriviti i kojem ćete svoje lažne sumnje i tvrdnje baciti na pleća.

Napominjemo da ste Vašim preuranjenim radom, jer ste vođeni željom da pronađete nešto protivzakonito, do momenta realizacije, mogli da upropasti transfer vredan stotina hiljada evra, napominjemo da je transfer Kostića najveći u istoriji našeg kluba.

Gospodo još jedanput javno ponavljamo ,,Ne tražite nešto čega nema i ostavite kluba da nastavi sa svojim radom i da kao i do sada niže sportske uspehe i ostvaruje prihode od kojih se hrani gotovo sto porodica u Kragujevcu“ .

 


Istine radi, moramo i da inforimišemo javnost da ste u našem klubu svoj rad otpočeli još pre transfera Kostić. Slučajno ili ne, poslovanje našeg kluba se proverava sa Vaše strane nakon utakmice JSL FK,,Crvena Zvezda“ – FK,,Radnički 1923“ u Beogradu 01.10.2011g., kada je naš klub odigrao nerešeno i zastuavio klub drag g. Načelniku, u pohodu na titulu.

Da zlonamerni ne bi pomislili da provera našeg finansijskog poslovanja mora biti izuzeta od državnih organa i van kontrole, ističemo da je naša finansijska i svaka druga dokumentacija dostupna na uvid pa i kontrolu jer posedujemo uredno knjigovodstvo, radimo i ako nismo u obavezi i reviziju poslovanja kao i da uredno prijavljujemo završne račune, bilan stanja i uspeha.

Iz toga rečenog jasno je da postoji višestruka provera našeg rada i poslovanja, pa čudi da ste još uvek, do dana današnjeg, u proveri a da pri tome ništa niste pronašli protivzakonito. Sumnje naše od jeseni bile su potvrđene na utakmici istih rivala u Kragujevcu 04.04.2012.g., FK,,Radnički 1923“ – FK,,Crvena Zvezda“, završene rezultatom 0:0, i nakon sedam uzatoponih pobeda FK,,Crvena Zvezda“ je po drugi put zaustavljena u pohodu ka tituli.

Sama utakmica je bila u fudbalskim okvirima ali će ostati upamćena po navijaču koji je pod okriljem službene legitimacije MUP-a sa obeležijem gostujućeg tima ušao među domaće navijače i insistirao da ga na tom delu tribine obezbeđuju pripadnici policije do kraja utakmice.

Ta osoba se zove Ivan Đorović, načelnik Policijske Uprave Kragujevac. I sada smo sigurni da je to bilo pogubno i za naša klub jer od strane g. Načelnika, koji u svom kabinetu drži rekvizite njemu dragog kluba, kreće revanšizam. U novom prvenstvu o novoj utakmici FK,,Radnički 1923“ – FK,,Crvena Zvezda“, u Kragujevcu 16.09.2012.g. pričaće se još dugo jer g. Načelnik uporedu predvodi i organizuje na stadionu i pripadnike policije i gostujuće navijače i samo zahvaljujući prisebnosti i interveciji Žandarmerije ne dolazi do obračuna između dve navijačke grupe, sa teškim posledicama.

Naglašavamo da prestanete sa pritiscima Vaših služebenika jer ako za godinu i više dana nisu pronašli elemente krivičnog dela i nema mesta pokretanju postupka, završite Vaš rad. Vaši pritisci se nastavljaju i prema igračima naše seniorske ekipe koje u noćnim terminima pozivate u cilju provere podataka i informacija.

Nemojte da nam stavljete na teret stvari koji nismo učinili, a ako imate dokaza za bilo kakve protizakonite radnje od strane kluba ili pojedinaca iz kluba, prosledite ih nadležnim organima jer ćemo mi sigurno da se obratimo Resornom ministarstvu i da podnesemo prijavu, a Tužilaštuvu za krivična dela klevete, nanošenja štete i iznude.“

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter