0
AdmiralBet ABA Liga

Novi tesni poraz Zvezde

Objavljeno: 19.10.12 u 22:07

Još jedna pobeda Igokee i još jedan poraz Zvezde.

Nema šta, Zvezdi baš ne ide ove sezone i opasno se muči. Večeras je glavni problem bio put za tri i bacanja(bacanja 62%). Na kraju se ipak ušlo u dramatičnu završnicu ali prednost koju je Igokea napravila u trećoj četvrtini nije mogla da se stigne.

Mora se reći da ni suđenje nije išlo Zvezdi na ruku pa su tri tehničke greške u ključnim trenicima prelomile utakmicu. Što više gledamo Zvezdu to se više pitamo šta u njoj traže Radivojević i Almond. Onaj prvi kada je u igri Zvezda ne može da se sastavi u napadu, a pritom je imao i tehničku grešku, ovaj drugi je doveden kao pro šuter, koji od početka sezone pogađa svaki deseti otvoreni šut. Sigurno je da suđenje definitivno nije bilo „domaćinsko“ ali to nije opravdanje da Vukoičić dobije isključujuću ličnu zbog dve tehničke. Takodje je nejasno forsiranje šuta za tri od strane Simonovića kad je očigledno da ne ide.

Igor Rakočević je bio najbolji u Crvenoj Zvezdi sa 20 poena i 5 asistencija, dok je Elton Braun dodao sa 12 uz 7 skokova. 12 poena ubacio je i Branko Lazić. Igokeu je predvodio Milan Dozet sa 14 poena, 13 je dodao Korsli Edvards uz 7 skokova.

 

Posle ovog kola Igokea je i dalje maksimalna sa skorom 5-0 dok je Zvezda zakucana za dno tabela sa skorom 1-4.

Pre meča je publiku pozdravio veliki navijač Zvezde Novak Đoković, koje je uz ovacije dobio i dres Crvene Zvezde od kapitena Rakočevića.

Zvezdin strateg odlučio je da od prvog minuta na parketu budu: Nelson, Rakočević, Almond, Savović i Braun, dok se njegov večerašnji rival Dragan Bajić opredelio za petorku Dozet, Jorović, Hamonds, Joksimović i Edvards.

Meč počinje poenima snažnog Edvardsa a Nelson vraća zakucavanjem na asistenciju Brauna. Preko Brauna i fantastičnim prodorom Rakočevića Zvezda ide na 6:2. Zvezda igra sigurnije nego u prošlim mečevima ali Edvards predstavlja problem u odbrani pa se igra u mini serijama. Zvezda ne uspeva da se odlepi a trojkama Igokea dolazi u minimalnu prednost na kraju prve četvrtine 16:17.

Druga četvrtina počinje jakim odbranama sa obe strane. Ali košarkaši Igokee prvi stižu do neke igre u napadu pa beže na +3, a Vlada Vukoičić dobija tehničku grešku. Ne koriste bacanja i napad gosti pa ne uspevaju da se odlepe. Dosta spornih sudijskih odluka na štetu Zvezde u nizu koje bude Pionir ali se i dalje igra napad za napad. Prave Crveno beli mini seriju na 2 minuta do kraja četvrtine i prelaze u vodjstvo ali se i dalje igra veoma čvrsto i sa malo poena. Opet Zvezda greši u nizu i sve se vraća na staro, crveno beli kao da se plaše šuta za tri poena pa i kad imaju slobodne pozicije za 3 oni ulaze u već pun reket. Poenima u poslednjoj sekundi Brauna poluvreme se završava rezultatom 28:29.

Treća deonica počinje agresivnijom igrom Zvezde koja pokušava da nametne brži tempo. i Večim brojem poena oba tima ali ne dolazi do promene rezultata. Nastavlja se jako loše sudjenje pa i Radivojević zbog prigovora dobija tehnički a Igokea beži na +7! Deluje da se Zvezda sa Radivojevićem jednostavno muči u napadu pa ga Vukoičić vadi i vraća Rakočevića, ali slab procenat šuta za tri se nastavlja. Igokea srećnom trojkom dolazi i do dvocifrene prednosti  51:41. Rakočević trojkom uspeva da vrati nadu crveno belima ali Vlada Vukoičić dobija i drugu tehničku grešku pa mora da napusti meč a meč do kraja vodi Milan Gurović . Dozet koristi oba bacanja a Zvezda posle prima koš faul pa Ikogea ide na +12. U samoj završnici treće četvrtine Dozet pogađa trojku i rezultat je 46:59.

Igokea nastavlja sa trojkama i odlazi na +16. Zvezda počinje da forsira šut za 3 koji nikako ne ide pa rezultat ni da mrdne. Trojku na kraju daje onaj od kog se najmanje očekuje Nelson ali Jorović odmah vraća. Spušta Zvezda agresivnom igrom prednost gostiju na 11 poena ali ne može Zvezda da poveže dobre napade. Najbolji šuter Zvezde Almond, vola ne može da ubode i da je pogađao iz čistih pozicija verovatno bi bio drugi rezultat. Spušta Zvezda na -9 na 2 minuta do kraja ali je svima jasno da je meč gotov. Pokušao je odlični kapiten Zvezde da vrati crveno bele ali uspavani tim ga jednostavno nije ispratio. Trojkama Zvezda dolazi na samo -4 ali do kraja je ostalo 17 sekundi do kraja, posle bacanja istu prednost ekipa iz Laktaša ima i na 7 sekundi do kraja. Trojkom Lazića na sekund do kraja Zvezda dolazi na -1. Joksimović promašuje oba bacanja a Rakoćević ne uspeva da pogodi koš sa celog terena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter