0
Evroliga

Težak poraz Olimpijakosa u Turkoj od Efesa i pobeda Armanija u Zagrebu

Efes ponizio šampiona, drugi poraz Cedevite

Objavljeno: 19.10.12 u 21:23

Košarkaši Anadolu Efesa deklasirali su u drugom kolu Evrolige aktuelnog šampiona Evrope Olimpijakos sa 98:72.

Utakmicu su Turci rešili već u prvoj četvrtini kada su poveli 30:13 i kasnije čak 40:16! Grci su uspeli koliko toliko da se dozovu i da se spasu još veće bruke do kraja meča. Dominirao je Džordan Farmar sa 25 poena, 8 skokova i 9 asistencija, dok je Duško Savanović postigao 13 poena uz 3 skoka i 2 asistencije Sa druge strane 14 poena postigao je Vasilis Spanulis, dok je 13 uz 9 skokova imao Kajl Hajns.

Pobedu u grupi C, drugu, ostvarili su i košarkaši Emporio Armanija i to nad ABA-ligašem Cedevitom u Zgrebu 83:71. Držali su se domaći u meču sve do poslednje četvrtine u kojoj se italijani odlepljuju i privode meč kraju rutinski.

Najbolji u Zagrebu je bio Kit Lengford sa 17 poena.  Omar Kuk je dodao 15 uz 6 asistencija, dok je Antonis Focis imao 13 poena i 8 uhvaćenih lopti

Francuz Želabal bio je ubedljivo najbolji u ekipi Cedevite sa 20 postignutih poena ali nije imao podršku saigrača od kojih je samo Brejsi Vajt uspeo da ostvari dvocifreni učinak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter