1
Fudbal

San tvrdi da će se FSS provući

Objavljeno: 18.10.12 u 18:33

Mediji u Britaniji i dalje se bave incidentima nakon utakmice Srbije i Engleske u Kruševcu. Vrše neverovatan pritisak da se naš Fudbalski savez kazni, a najdalje ide tabloid San (The Sun), koji tvrdi da ćemo dobiti blagu kaznu zbog toga što u Izvršnom komitetu UEFE sede belci!?

 
U Izvršnom komitetu nalaze se predsednik Mišel Platini (Francuska), kao i pet potpredsednika, Šenes Erzik (Turska), Džefri Tompson (Engleska), Anhel Marija Viljar (Španija), Marios Lefkaritis (Kipar) i Đankarlo Abete (Italija).

Tu su i članovi Karen Espelund (Norveška), Sergej Fursenko (Rusija), Piter Žilieron (Švajcarska), Alan Hansen (Danska), František Laurinec (Slovačka), Avraham Luzon (Izrael), Borislav Mihajlov (Bugarska), Mirčea Sandu (Rumunija), Grigoris Surkis (Ukrajina), Mikael van Prag (Holandija) i Teo Cvanciger (Nemačka).

 
San nas podseća da je ovaj organ UEFA kaznio Danca Nikolasa Bendtnera sa 80.000 evra jer je na „boksericama“ reklamirao kladionicu, dok je bugarski savez morao da plati 32.000 evra jer su navijači na rasnoj osnovi vređali engleskog reprezentativca Ešlija Janga.

 
Engleska takođe ima svog predstavnika u Izvršnom komitetu UEFA Džefrija Tompsona, koji je takođe belac.

 
„Razočaran sam i zgađen onim što se desilo. Ipak, mislim da će ovaj put kazne biti oštrije od novčanih. Takođe, u prošlosti smo bili jasni po pitanju rasizma, pogotovo kada se radi o Srbiji“, kazao je Tompson.

List „San“ podseća da je Platini prošle godine već upozorio FSS, ali i hrvatski savez da će biti drakonski kažnjeni ako se ne uhvate u koštac sa problemima rasizma i nasilja na stadionima.

„Pogađajte šta je sledeće nedelje? Akcija nedelja anti-rasizma pod okriljem UEFA. Suspenzija Srbije iz međunarodnih takmičenja poslala bi mnogo jaču poruku od bilo kakvih natpisa na majicama“, zaključuje se u tekstu „Sana„.

A ja se pitam ako oni potenciraju da u Izvršnom komitetu UEFA sede sve belci, među kojima je i jedan njihov clan, ko je onda tu uopšte rasista? Zašto oni nisu postavili tamnoputog predstavnika ako im je toliko stalo do antirasizma? Pa i oni su ceo naš narod nazivali ubicama, kriminalcima i ratnim zločincima, pa jel odgovarao neko od njih? Jel im neko uvodio sankcije? Uvredili su 7 miliona ljudi. Za kratko javnost u Engleskoj zaboraviće na problem sa rasizmom u svojoj zemlji.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title San tvrdi da će se FSS provući | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this image1

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter