0
Evroliga

Ipak poraz fantastičnog Partizana

Objavljeno: 18.10.12 u 23:04

Zamalo! Samo se tako moće opisati večerašnji meč, u kome je borbeni Partizan u fantastičnoj atmosferi u Pioniru na kraju posle produžetka poražen od CSKA 71:76.

Gubili su crno beli tokom cele utakmice ali su imali dva šuta za pobedu i nažalost oba promašili. Rusi su tokom prvog poluvremena dominirali u skoku i pik end popom lako došli do prednosti ali se fanatično borbeni Partizan nije predavao. Pre svega odličnom odbranom došli su do šanse za pobedom i propustili je. Partizan je odigrao najbolji meč ove sezone, bio je potpuno izjednačen sa jedim od glavnih favorita za osvajanje Evrolige i pokazao da ova ekipa ima veliki potancijal.

Jedino što se može prigovoriti večeras je vređanje reprezentativca Miloša Teodosića, koji je, na žalost crno belih produžetak odigrao vrlo sigurno i sa VImsom doneo pobedu Armejcima.

Fantastičan je bio u redovima CSKA Soni Vims sa čak 30 poena koji je predstavljao nerešivu enigmu za odbranu Partizana dok je Miloš Teodosić na kraju imao 12 poena (3-10).

Bogdan Bogdanović bio je najbolji u sastavu Partizana sa 16 poena i šest skokova, jedan manje ubacio je Leo Vesterman, a odličan je bio i Davis Bertans sa 11 poena

 

 

Meč počinje promašajem Teodosića i namernom ličnom greškom Lučića nad Krijapom. Partizan vezuje pet poena i dolazi do prvog vođstva od 5:4. Fantastična atmosfera utiče na igrače CSKA koji ne mogu da se snadju u napadu pa Mesina traži prvi tajm aut. Mali broj poena i dobre odbrane su bile očekivane od oba tima pa se tako i igra, CSKA ima velike probleme u napadu ali nekoliko promašaja Lučića ne uspevaju da odlepe Partizan na osetniju razliku. Posle niza dobrih odbrana Vesterman daje trojku i crno beli beže na +7. Sa druge strane Džekson prekida post CSKA od 6 minuta bez poena i daje koš faul. Do kraja četvrtine bacanjima Rusi tope lagano prednost crno belih, a problemi sa odbranom pik end popa se nastaljaju za Partizan pa Erceg dovodi Armejce u prednost na kraju četvrtine 13:14.

Druga četvrtina počinje ponovo trojkom Ercega iz pik end popa i promašejem Ercega iz identične akcije ali ispravkom Vimsa. CSKA je u seriji 10:0 koju prekida Bertans trojkom. U nastavku se igra koš za koš mada rusi deluju mnogo sigurnije u napadu i pune crno bele ličnim greškama. Treba napomenuti da CSKA ima skoro svaki napad da igra dva puta zbog neobično  lošeg skoka Partizanovih košarkaša. Onda kreće nova serija CSKA, trojka Vimsa i tehnička Duletu i Armejci odoše na +9. Očigledno je da su gosti došli do svoje igre i nametnuli svoj ritam. Gordon uspeva da drži Partizan u igri i da spusti na -8 do kraja četvrtine 31:39.

Treća četvrtina počinje poenima kapitena Srbije Krtića, dok sa druge strane Gordon nastavlja svoju seriju. Dobro igra Partizan odbranu ali se muči u napadu, kapiten Lučić konačno pogadja trojku i posle dobre odbrane daje crno belima šansu za povratak u meč. Krijapa i Krstić održavaju prednost Armejaca od 9 razlike. Trojkama Bertansa i Bogdanovića domaći se vraćaju lagano u rezultat i dolaze na -5. A bacanjima Bogdanovića pred sam kraj treće četvrtine Partizan se potpuno vraća u meč  46:49.

Poslednja deonica počinje košem kapitena Lučića ali Vims vraća koš odmah. Ima Partizan napad za prednost ali Teodosić brani koš a posle pogađa za dva. Ali koševima Muslija i trojkom Vestermana konačno crno beli dolaze u prednost od +2 i Mesina traži tajm aut. Ali Soni Vims sa dva fantastična zakucavanja vraća Moskovljane u prednost. Nerešeno je skoro dva minuta i na rezultatu 57:57 oba tima ne uspevaju da reše ni jedan napad. Bertans srečnodaje trojku na dva minuta do kraja ali Teodosić je odmah vraća. A Krstić vraća CSKA u prednost od +2. Na 25 sekundi do kraja i nerešenom rezultatu, Teo pravi faul u napadu i Partizan ima veliku šansu da pobedi. Bogdanovič i Vesterman promašuju i ide se u produžetak 62:62.

Velika napetost na početku produžetka i po poen sa bacanja daju Bogdanović i Krstić. Poenima Muslija i Bogdanovića iz kontre Partizan ide na +4! Vims vraća na -2 bacanjima. A razigrao se Musli pa vraća koš. Ali ne da se Soni VIms a posle toga Partizan jeftino prima koš faul od Teodosića. Bertrans promašuje a Soni Vims ide na bacanja i vodi Armejce na +3. Neiskustvo dolazi do izražaja i vidno umorni Vesterman promašuje forsirani šut za 3. Teodosić je neumoljiv sa bacanja i praktično rešava meč pošto CSKA ima +5 na 15 sekundi do kraja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter