1
Fudbal

FSS izdao saopštenje

Objavljeno: 17.10.12 u 15:02

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

 

Od dolaska delegacije Mlade reprezentacije Engleske u Srbiju, FS Srbije i sve relevantne strukture su učinile maksimalne napore u cilju dobre organizacije njihovog boravka i pripreme izuzetno značajne utakmice. U tom cilju, naglašavamo da je organizacija svih događaja protekla u najboljem redu i da do poslednjeg minuta meča nije viđen apsolutno nijedan problem.

Od zagrevanja igrača obe ekipe, preko intoniranja himni i aplauza svih prisutnih po završetku himne Engleske, tokom svakog minuta susreta do pomenutog poslednjeg, na terenu i na tribinama vladala je sportska atmosfera ispunjena poštovanjem duha fer-pleja.

Na žalost, na isteku četvrtog minuta nadoknade i posle postignutog pobedonosnog gola za gostujuću ekipu, viđene su nemile scene na terenu za igru. I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri na dresu Deni Rouz se krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno poneo ka navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu, zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostaviće se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio.

Viđene su ružne scene. Fudbalski savez Srbije se izvinjava gostima iz Engleske i kompletnoj fudbalskoj javnosti zbog nesportskog ponašanja koje je usledilo od strane dela članova Stručnog štaba Mlade reprezentacije Srbije i dela igrača naše ekipe. Ovim putem obaveštavamo kompletnu javnost da ćemo po hitnom postupku pokrenuti interni disciplinski postupak i na osnovu svih izveštaja kazniti krivce. To ćemo učiniti nevezano od eventualnog pokretanja postupka pred relevantnim organima UEFA. Takođe, kao olakšavajuću okolnost nećemo prihvatiti ni činjenicu da su naši igrači i članovi Stručnog štaba bili isprovocirani potezom engleskog reprezentativca Rouza, jer nasilju nije mesto na sportskim priredbama. Iskreno, istovetnu istragu očekujemo i sa strane FA Engleske.

FS Srbije najkonkretnije odbija i demantuje da je na stadionu u Kruševcu, pre i za vreme utakmice, bilo ma kakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta – tuče između članova dve ekipe sa rasizmom apsolutno nema nikakvog osnova i smatramo ih potpuno zlonamernim.

U prilog našoj tvrdnji idu i preliminarni izveštaji službenih lica sa susreta Srbija – Engleska. Niko od njih ni u jednom trenutku nije pomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših fudbalskih prijatelja iz Engleske odnese pobedu nad širenjem dezinformacija.

FS Srbije čestita Mladoj reprezentaciji Engleske na pobedama u baražu i želimo im takmičarski uspeh na Prvenstvu Evrope u Izraelu.

Fudbalski savez Srbije

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title FSS izdao saopÅ¡tenje | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I actually assume this web site needs much more consideration. I’ll most likely be once more to learn far more, thanks for that info.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter