0
Fudbal

Razočarani

Objavljeno: 16.10.12 u 21:02

Ostao je gorak ukus nakon još jednog poraza od Engleza u baražu za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, ali je opšti utisak da su naši reprezentativci dali sve od sebe da savladaju Engleze. Selektor Srbije Aleksandar Janković razočaran je rezultatom, ali je ponosan na svoje igrače i zadovoljan zalaganjem fudbalera.

„Razočarani smo, ali nemamo čime da se stidimo. Ima igrača na koje može da se računa u budućnosti. Igrali smo sa ekipom iz vrha fudbala u Evropi u pojedinim trenucima smo dominirali, nismo iskoristili naše šanse, i iz te velike želje primili gol, ali to ne umanjuje naš trud i našu borbu i ja im čestitatm na tome.

Imamo tim koji ima dušu, to smo svi videli. Ponosan sam što sam radio sa ovim momcima i što posle svega možemo da se pogledamo u oči.“, izjavio je Janković.

Aleksandar Janković je potom upitan da prokomentariše nemile scene nakon završetka utakmice.

„Još smo sveži, sve ćemo analizirati. Nemamo razloga da se izvinjavamo jer su vam za tuču uvek potrebne dve strane. Nisam video šta se tačno dogodilo, jer je bila u trenutku kad smo primili gol, ali posle svega ne mogu da verujenm da je vaše prvo pitanje vezsano za incident.“, rekao je Janković, a potom dodao:

„Za mene je to bila dobra utakmica i to je glavni utisak, ali o ostalim stvarima ćemo da pričamo ovih dana. Engleska je zaslužila da se plasira na EP i ja im čestitam na tome. Ajde da pričamo o fudbalu.“, nije želeo selektor Srbije da priča više o tuči.

Na pitanje novinara da li je mogao neko iz A selekcije Srbije da se priključi i pomogne mladoj reprezentaciji u borbi za odlazak na EP u Izrael, Janković je odgovorio:

„Svi momci su pokazali da poseduju kvalitet i oni pokazuju da imaju kvalitet za A tim i u tom pravcu ide moja satisfakcija.“

Selektor „Gordog Albiona“ Stjuart Pirs bio je veoma zadovoljan pobedom i igrom svoje odbrane koja je bila na velikim iskušenjima i na kraju uspela da se odbrani od napada naših fudbalera.

„Ne bih pričao o nemilim scenama da ne bace senku na ovaj lep događaj. Ove dve utakmice su igraladva veoma dobra tima i mi smo pokazali da smo bolji. Dobra atmosfera, pun stadion, osećala se strast. Mi uspeli u našoj nameri da umirimo igru i ovo je veliki uspeh za nas.“, započeo je Pirs.

„Meč je odlućila večerašnja utakmica i naša dobra odbrana. Izdržali smo veliki pritisak i zasluženo smo otišli dalje.“, zadovoljan je „Psiho“ igrom svojih fudbalera.

„Najvažnija stvar u fudbalu je igra i žao mi je da pričamo o nečemu drugom. Treba da komentarišemo igru, a ne ovo drugo, što uopšte nije za komentar.“, završio je Stjuart Pirs ne želeći da komentariše nemile scene posle utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter