0
Fudbal

Poraz Orlova od Makedonije u Skoplju 1:0

Prvenstvo?! Koje prvenstvo?

Objavljeno: 16.10.12 u 22:33

Ako je posle Belgije bilo reči o dobroj igri ali nesretnom porazu, to večeras nije bio slučaj. Niti je bila dobra igra, niti je poraz bio nezaslužen. Treba posle ove utakmice biti realan i reći da ne postoje realne šanse za odlazak u Brazil, bar ne kao takmičar. Mihajlović je, možda previše radikalno, rešio da podmladi ekipu, i ta ekipa, u ovom trenutku, nije sposobna za velike pobede.

 
Posledice ove poraza nisu nikakve, udaljavaju nas od prvenstva od koga smo već udaljeni maksimalno, promena selektora se neće desiti, promena ljudi na čelu FSS-a se neće desiti. Podsetimo Tole Karadžić je rekao da iako ne odemo na Svetsko prvenstvo on nema nameru da ode sa mesta predsednika fudbalske organizacije.

 
U svakom slučaju, još jedan bolan poraz koji ostavlja strah naciji za, ne daj bože, neki brodolom u Zagrebu u idućem meču protiv Hrvatske.

Ružne scene koje su se mogle videti pre utakmice i nasilje na ulicama prenelo se i na stadion pa se Srpska himna se u Skoplju praktično nije ni čula zbog zvižduka albansko- makedonskih navijača.

 
Utakmica je počela, na veliko iznenađenje bez Baneta Ivanovića u startnoj postavi.

 
Makedonija: Pačovski, Georgievski, Noveski, Grnčarov, Hasani, Demiri, Gligorov, Tasevski, Lazevski, Ibraimi, Ivanovski.

 
Srbija: Brkić, Kolarov, Nastasić, Biševac, Tomović, Fejsa, Tošić, Tadić, Ignjovski, Marković, Đuričić.

 
Tokom celog prvog poluvremena obe reprezentacije su bile opasne samo iz prekida. Neke ozbiljnije akcije iz igre nisu postojale. Vrlo bezidejna igra Srbije tokom prvog dela i najbolju priliku smo imali iz slobodnog udarca sa leve strane kada je šutirao Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije na ovom meču, ali je pogodio spoljni deo mreže, pored leve stative. Oseća se nedostatak Ivanovića, Hasani nam pravi velike probleme ali u prvom poluvremenu bez gola. U poslednjih deset minuta poluvremena Makedonija preuzima kontrolu ali kao i našima nedostaje ključni pas.U poslednjim minutima poluvremena Nastasić kiksira ali srećom Ivanovski nije reagovao kako treba i lopta odlazi pored gola. Na odmor se odlazi bez golova.

 
Drugo poluvreme počinjemo agresivnije sa presingomnazadnju liniju i to donosi neke rezultate. Nekoliko iznudjenih kornera i slobodnjaka, ali i dalje smo bez igre i i kada imamo posed lopta ide jakosporo. Deluje da su se Makedonci opredelili na kontre i da probaju taktiku koja je Belgiji donela dobar rezultat.

 
Onda u 59. minutu jedan pas rešava utakmicu, Hasani koji nam je pravio velike muke prolazi iza ledja Tomovića, koji ga ruši, pravi penal i dobija crveni karton! Ibrahimi je siguran sa bele tačke.

 
Imamo ogromnu priliku, Tadić beži svojim čuvarima, izlazi ispred golmana  malo iskosa desno , šutira jako i promašuje. Veliku šansu nedugo zatima ima Hasani, ali je sebičan pa Kolarov uspeva da zaustavi njegov slalom. A u 68. minutu Mihajlović ubacuje Baneta Ivanovića umesto Tadića…

 
Makedonija usporava igru i igra presing na našu oslabljenu zadnju liniju i čim pređemo pola terena igra na čoveka iza lopte. Ignjovski prilikom jednog pasa greši to otvara kontru 2 na 1 ali Kolarov seče pas i ostavlja nas koliko toliko u igri.

 
Konačno smo uspeli da povežemo nekoliko pasova i posle razmene lopte između Ignjoskog i Lekića, Fejsa ima veliku priliku ali šut sa ivice kaznenog brani Pačovski.
Do kraja utakmice ni jedna reprezentacija nema nikakvu izričitu šansu pa ostaje 1:0 za Makedoniju u Skoplju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter