0
Košarka

Stojaković kreće od nule

Objavljeno: 15.10.12 u 23:56

Peđa Stojaković je prošle godine u decembru okončao svoju igračku karijeru, nakon osvojenog prve i jedine NBA titule u karijeri.

 
Stojaković je tokom NBA karijere igrao za Sakramento Kingse, Indijana Pejserse, Nju Orleans Hornetse i poslednju za Dalas Meverikse sa kojima je osvojio toliko željeni prsten.

 
„Želim i da posle penzionisanja ostanem u košarci. Razmišljao sam o nekoliko mogućnosti, da budem trener, skaut ili menadžer. Ali sigurno ću da počnem od nule“, istakao je Stojaković.

 
Stojaković je svoje ime stekao u solunskom PAOK-u, ali je svoje najblistavije momente iamo u Sakrementu.

 
„Svake godine sam pokušavao da budem bolji, prvo da postanem starter, pa All Star, pa šampion. Teško je održati taj nivo. Igrao sam u mnogo posebnih utakmica, sa mnogo emocija, kao što je finale konferencije 2002. protiv Lejkersa. Imali smo šansu, ali smo je propustili. To je velika šteta“, rekao je Stojaković koji je 13 godina igrao u NBA ligi.

 
Srpski košarkaš je istakao da se od igrača naviše divio Reju Alenu u NBA, a Huanu Karlosu Navaru u Evropi.

Dodao je da je najveći problem za prelazak evropskog igrača u NBA fizička osnova koja postoji „preko bare“, te prilagođavanje drugačijem načinu života.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter