in ,

Novi format kvalifikacija

MOTO GP je objavio da će od naredne godine procedura tokom kvalifikacija biti promenjena tako da će najbrži vozači sa treninga ići u pol šut aut. Postojeća tri treninga od 45 minuta će ostati, ali prvih pola sata kvalifikacija će biti sada kao dodatni trening i neće se računati za pol poziciju. Ovaj period se i do sada koristio za pripreme pred trku.

Kvalifikacije će dakle biti napravljene dva puta po 15 minuta, i zvaće se kvalifikacioni trening 1 i kvalifikacioni trening 2. Prvi kvalifikacioni trening će početi 10 minuta posle kraja četvrtog treninga a onda će biti napravljena još jedna pauza od 10 minuta pre kvalifikacionog treninga 2. Deset najbržih vozača sa prva tri treniga će direktno ići u drugi deo kvalifikacija a ostatak će morati da učestvuje i u prvim kvalifikacijama. U drugim kvalifikacijama će biti prema vremenima odlučeno ko će biti među prvih dvanaest.

Trenutno se očekuje da u narednoj sezoni bude 12 MOTO GP prototipa za svaki tim iz Honde, Jamahe i Dukatija sa CRT timovima koji će činiti ostatak takmičenja.

Nova procedura će biti primenjena samo u MOTO GP. Takođe, timovi koji nisu fabrički će moći slobodno da koriste usluge vozača koji nisu licencirani i pod ugovorom za testove motora, što do sada nije bio slučaj.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Pogodi ko trenira s Partizanom

Pun stadion naša šansa