0
Auto Moto

Luis Hamilton se više ne nada tituli

Objavljeno: 15.10.12 u 08:52

Britanac je morao da prizna da je njegov san o tituli u F1 raspršen iako bi teoretski mogao da nadoknadi minus od 62 poena koji trenutno ima za vodećim Fetelom jer je u igri još ukupno 100 poena, ali tu su još i Alonso i Rajkonen koji su ispred Hamiltona. Statistički, šest vozača bi još moglo da se bori za titulu, ali praktično u ozbiljnoj trci su ostali Fetel i Alonso. Hamilton je trku u Koreji završio na desetoj poziciji osvojivši samo jedan bod, pošto je pokupio deo veštačke trave i vukao je sa sobom skoro do cilja.

„Iscrpljen sam prilično. Rekli su mi posle trke da mi je auto doživeo kvar koji me je usporio i borio sam se do kraja trke da održim brzinu i balans u krivinama što je bilo ekstremno teško obzirom da je bio u pitanju problem sa zadnjim vešanjem. Nisam mogao ni na pravcu da ga zadržim kako treba i počeo je da jede gume potpuno nepravilno.

Bio sam primoran da napravim i treći pit stop i uspeo sam da sakupim samo jedan poen, dok je Baton izbačen iz trke već u prvom krugu. Što se tiče pobeđivanja, čini mi se da je to bilo to, i mislim da ne osećam više onaj pritisak koji sam osećao do pre neku trku. Previše je posla pred nama a titula je prilično daleko, ali mi ćemo se boriti do kraja, pa ako se nešto pozitivno desi… borićemo se makar za konstruktorski šampionat.“

Da stvari budu gore po Meklaren, ne samo da je Red Bul osvojio prve dve pozicije, nego je i Ferari osvojio treće i četvrto potisnuvši ih na treću poziciju.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter