1
Fudbal

Intervju sa Nenadom Kovačevićem

Objavljeno: 15.10.12 u 11:04

Kakva je liga u Azerbejdžanu i kako se snalaziš? Koliko se ulaže u fudbal u Azerbejdžanu i koliko se prati?

U Azerbejdžanu sam već 8 meseci. Nije bilo teško da se prilagodim. Sve više se ulaže u fudbal što je rezultiralo ulaskom Nefčija u Ligu Evrope. Liga je dobra, ima dosta stranaca i očekuje se da bude sve bolja i bolja.

Baku je trenutno 9. na tabeli (dva meča manje), koji su planovi kluba? Imate samo jednu pobedu i čak četiri remija.

Imamo dobru ekipu, trenutno stanje nije realno na tabeli ne samo nas nego i još nekih klubova. Prvenstvo je startovalo sa mnogo iznenađenja što je i dokaz da se liga poboljšala. Imamo dosta nerešenih utakmica koje su trebale da se završe u našu korist jer smo nesrećno gubili bodove.

Kakva je tvoja saradnja sa menadžerom Božidarom Bandovićem, bivšim igračem Crvene zvezde?

Imamo odlicnu saradnju, nadam se da ce se nastaviti. Takođe i sa Acom Kristićem koji je u stručnom štabu sarađujem odlično.

Poređenje srpske JSL i azerbejdžanske? Partizan nije uspeo da savlada Nefči, koji je trenutno 6. na tabeli ali sa tri meča manje…

Teško je porediti… ali trenutno stanje Nefčija je nerealno. Oni  po kvalitetu treba da budu kao i mi, u vrhu. Partizan je favorit bio ali to treba pokazati na terenu. Ozbiljno treba da se zabrinemo za kvalitet naše lige u kojoj neosporno ima mnogo dobrih igrača i talenata.

Pratiš li zbivanja u Crvenoj zvezdi? Da li ti je žao zbog načina na koji si poslednji put otišao iz kluba?

Pratim naravno… Naravno da mi je žao, veliki sam zvezdaš. To je fudbal, uvek neka izneđenja, nekad pobede nekad porazi… Odmah sam nastavio dalje.

Uskoro puniš 32 godine, kakvi su ti dalji planovi?

Za sad mi ide dobro, trebalo bi da ostanem ovde ali to se nikad ne zna. Ima još nekih planova ali videćemo u decembru kada mi istekne ugovor.

Imaš li neku neostvarenu želju?

Naravno, ne može sve da se ostvari. Žao mi je što nisam igrao na velikom takmičenju, npr. evropskom prvenstvu.

Kakva je klopa u Azerbejdžanu? Ima li nešto zanimljivo.

Ništa posebno… Ništa bez naše hrane. Ništa zanimljivo.

Proveo si pet godina u Francuskoj, kako ti je bilo, po čemu pamtiš taj period?

Fenomenalno sam proveo taj period,igrao u velikom klubu,nikad to neću zaboraviti. Dosta uzbuđenja, pobeda, poraza, dobrih igara… Dobrih navijača, lepom životu, igranju u jednoj jakoj i dobroj ligi, lepim poznanstvima…

Ispričaj nam neku anegdotu iz tvoje karijere za kraj.

Anegdota je milion… Pitenje je to za druge, koji me poznaju.

Šta misliš o reprezentaciji Srbije trenutno?

Mislim da imamo odličnu reprezentaciju sa mnogo mladih igrača željnih dokazivanja. Selektor dobro zna šta radi… Nadam se prvom mestu jer to zaslužujemo.

1
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Intervju sa Nenadom Kovačevićem | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. This is the reverse image1

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter