0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan uz mnogo muka do pobede protiv Širokog

Tesna pobeda Partizana

Objavljeno: 14.10.12 u 20:58

Partizan je uspeo da pobedi Široki 65:62(18:16, 14:19, 13:6, 20:21) i to je jedino bitno. Bio je ovo poslednji meč suspenzije za trenera Duška Vujoševića, a u sastavu zbog povrede nije bilo plejmejkera Torija Tomasa. Loša vest je povreda skočnog zgloba Gagića koja nije delovala ni malo naivno, pa se očekuje pauza od par nedelja za njega.

Košarka koja se igrala je bila u najmanju ruku loša, da ne kažemo drugorazredna. Priličan broj preokreta se mogao videti u ovoj utakmici kao i neizvesna završnica, ali je ipak Partizan smogao snage da pobedi, inače redovne mušterije, ekipu Širokog.

Posle dobrog otvaranja utakmice dolazi do velikog pada crno belih što gosti koriste serijom od 11:2, a sve do kraja poluvremena ekipe se mini serijama smenjuju u vođstvu. U trećoj četvrtini Partizan je stegao odbranu ali napad nikako nije išao, gosti su dali samo 6 poena ali najviše zahvaljujući, večeras lošem, Vestermanu, nije se napravila osetnija prednost. Neizvesnu završnicu rešava kapiten Lučić bacanjima na sedam sekundi do kraja i donosi očekivanu pobedu Partizana. Na kraju, znatno teže nego što se očekivalo – 65:62 za Partizan, treća pobeda crno-belih u prva četiri kola ABA lige. Sve tri pobede Partizan je ostvario na domaćem terenu.

Kapiten Vladimir Lučić i Amerikanac Dru Gordon bili su najbolji sa po 16 poena, Gagić je ubacio osam, a Bogdanović sedam. Na drugoj strani 14 je postigao Planinić, a 13 Barać.

U sledećem kolu crno beli gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter