Sve je prošlo idealno i kako treba, Felisk Baumgartner je izveo skok sa 39000 metara, probio zvučni zid i impresionirao ceo svet!

Skok koji je odlagan već nekoliko puta se desio u 20 časova i 6 minuta po našem vremenu, kada je Feliks Baumgartner skočio je sa visine od 39.000 metara i posle četvorominutnog slobodnog pada otvorio je prvi padobran.


Slobodno se može reći da je Baugartner postao heroj novog doba. Svet je impresioniran pokazanom hrabrošću ovog Austrijanca.

 

Penjanje na odgovarajuću visinu je trajalo celo popodne. Po proveravanju svih instrumenata i opreme Feliksu je trebalo nekoliko minuta da se psihički pripremi dok je stajao na vratima kabine, nakon čega je poleteo u ambis. Već nakon 32 sekunde probio je zvučni zid, a najveća brzina koju je dostigao je bila 1.173 kilometra na sat.Posle četiri minuta i 19 sekundi slobodnog pada Feliks je sam otvorio prvi padobran.

Let padobranom za Baumgartnera je posle svega predstavljao pravu rutinu i na kraju je uspeo bez problema da doskoči na tlo.