0
Fudbal

Veliko iznenađenje u kvalifikacijama za afrički Kup nacija

Kamerun ispao od Zelortskih Ostrva

Objavljeno: 14.10.12 u 21:24

Ni povratak Etoa u reprezentaciju nije pomogao Kamerunu. Zelenortska ostrva idu na Kup nacija, Kamerun preskače Kup drugi put za redom.

Kamerun je na domaćem terenu u Jaundeu, u revanš utakmici poslednjeg kola kvalifikacija, savladala selekciju Zelenortskih Ostrva sa 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje pošto su u prvoj utakmici u gostima poraženi sa 2:0. Zelenortska ostrva, poznatija i kao Cape Verde su mala zemlja sa oko 500.000 stanovnika i plasmanom na afrički Kup nacija prvi put u istoriji napravili su ogroman podvig.

Gosti, da ne kažemo Zelenortani, su šokirali favorizovane Kamerunce vodećim golom Pereire već u 12. minutu, što je u velikoj meri uzdrmalo redove domaćina pošto im je bilo potrebno da postignu još četiri gola. Požrtvovanom igrom motivisani gosti uspevali su da pariraju rivalu ne dozvolivši veliki preokret, a sve što je neefikasni Kamerun uspeo da uradi bili su golovi Emane u 22. i Olinge u četvrtom minutu sudijske nadoknade za „pirovu pobedu“.

Četvorostrukom kontinentalnom šampionu i bivšem četvrtfinalisti prvenstva sveta ostalo je samo da se zamisli dobro i pogleda gde su sada.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter