0
AdmiralBet ABA Liga

U derbiju kola ABA lige Cedevita slavila protiv Crvene Zvezde u jako lošem izdanju oba tima

Cedevita malo manje loša

Objavljeno: 14.10.12 u 18:57

Danas se u Sportskom domu u Zagrebu mogla pred skoro praznim tribinama videti jedna jako loša utakmica koju je domaća ekipa rešila u svoju korist 68:66(15:13, 15:19, 23:9, 15:25). Problemi u napadu oba tima su dominirali mečom koji je prelomilo očajno izdanje crveno belih u napadu tokom treće četvrtine.

Ogroman broj izgubljenih lopti i sa jedne i sa druge strane i vrlo loš šut za dva poena su ovaj derbi napravili teškim za gledati. Bacanja su takođe ponovo bila veliki problem crveno belima(24/15) pa je i poslednji priključak Zvezde Almond upropastio promašivši oba slobodna bacanja.

Na kraju je viđena veoma neizvesna završnica ali promašena bacanja Almonda i nameran faul Brauna su koštali  Zvezdu pobede.

Bivši Partizanovac Predrag Šuput je bio najbolji pojedinac meča sa 18 poena i 10 skokova, dok je Rakočević bio kod Zvezde najbolji sa takodje 18 poena.

Startna postava Crvene Zvezde bila je Nelson, Rakočević, Savović, Simonović i Braun.

 

Startuje se poenima sa obe strane a Zvezda loše brani koš posle promašaja pa Cedevita ima nekoliko ofanzivnih skokova a Savović u prvim minutima pravi dve lične greške ali i lukša Andrić mu vraća sa dve lične u napadu. Oba tima imaju problema u napadu, Zvezda ide većinom na pojedinačna rešenja a Cedevita napada niski post sa promenjivim uspehom. Problemi Zvezde u napadu omogućavaju Cedeviti da se održava na 2-4 koša prednosti, pa se tvrda prva četvrtina zadvšava 15:13.

Druga četvrtina počinje trojkom Cedevite u poslednjoj sekundi napada ali i poenima Simonovića i Katića na drugoj strani. Zvezdini problemi u napadu se nastaljaju a Cedevita uspeva da ode na +8 preko Ilijevskog i Šuputa . Zvezda ima očajan šut za dva, samo 6/20. Ni jedan ni drugi tim nemaju svoje veče, pa se i pored loše igre Zvezde, domaćini ne odlepljuju već je razlika od 3-5 poena. Preko bacanja Zvezda se vraća u igru i ima prednost od dva poena. Dobar u napadu i ofanzivnom skoku je Nelson koji ispravlja greške svojih igrača. Na poluvreme se ide rezultatom 30:32 uz procente šuta iz igre obe ekipe manje od 35%

Treća četvrtina počinje trećom ličnom Andrića i nastavkom mučenja u napadu oba tima. Cedevita se prva konsoliduje i uspeva da napravi seriju 9:0 na startu četvrtine. Dok Zvezda ne može da pogodi nijedan jedini šut i previše komplikuje u napadu. Posle skoro pet minuta konačno koševi Zvezde i to trojka Lazića preko Želabala. Drži se Zvezda na 42:38 preko još jedne trojke ali velike probleme u napadu nikako da reši. Onda na scenu stupa Radivojević koji gubi dve lopte za redom a Šuput daje trojku. Zvezda ima 7 igubljenih lopti za 7 minuta treće četvrtine. Posle trojke Grina prvi put Cedevita ima dvocifrenu prednost 48:38. Očajna igra Zvezde u ovoj četvrtini donosi Cedeviti veliku prednost 53:41.

Poslednja četvrtina počinje trojkom Grina i koš faulom Savovića na drugoj strani. Nastavlje se mučenje sa obe strane u napadu a Rakočević pokušava da vrati Zvezdu, daje 5 vezanih poena ali Grin odmah vraća trojku. Preko Katića crveno beli uspevaju da se rezultatski vrate na -7 a Andrić pravi peti faul. Košem Cvetkovića Zvezda dolazi i na -5. Trojkom Cvetkovića i kontrom Rakočevića Zvezda dolazi na samo minus 2. Cedevita troši vreme u napadu i ne koristi napad, Šuput pravi faul nad Almondom koji ima 2 bacanja. Almond promašuje oba bacanja a Braun pravi nesportsku ličnu. Promašena bacanja se nastavljaju pa Bilan i Ilijevski pogadjaju samo po jedno, Cvetković na drugoj strani daje koš pa Cedevita ima +2 i napad na 8 sekundi do kraja. Grin promašuje jedno bacanje i pravi faul nad Rakočevićem. On daje jedan poen, promašuje namerno drugo bacanje, hvata loptu ali promašuje za produžetak pa Cedevita odnosi pobedu 68:66.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter