0
AdmiralBet ABA Liga

Cedevita dodala još jednog igrača svoj timu, ovoga puta mladi bosanski centar je u pitanju

Cedevita opet dovela pojačanje

Objavljeno: 13.10.12 u 19:22

Jusuf Nurkić je najnoviji igrač Cedevite. Mladi osamnaestogodišnji centar nije novo lice u zagrebačkom klubu pošto već neko vreme trenira sa timom ali je bio pod ugovorom sa Zlatorogom. Nurkić  igra na poziciji centra. Reč je o igraču rođenom 23.08.1994. u Tuzli. Proteklog leta igrao je za reprezentaciju BiH na U18 Evropskom prvenstvu divizije B i u toj konkurenciji sa 212cm visine i 125kg težine potpuno je dominirao. Nurkić je proglašen MVP-em tog turnira.

Njegov talent zapeo je za oko i Aci Petroviću, koji ga je kao selektor seniorske reprezentacije BiH pozvao u svoju ekipu pa je Nurkić u kvalifikacijama za Eurobasket, koji je BiH uspešno izborila, dobio minutažu u tri utakmice..

Očigledno da je nezadovoljavaći start sezone naveo upravu Cedevite da uradi ono što su radili celo leto i dovede još jednog igrača u, već prepun, tim Cedevite.

Nurkić je već registrovan za igranje Jadranske lige.

To je jedan izuzetno talentovan igrač koji mora još dosta da radi i nauči, ali već sada može biti upotrebljiv u određenim fazama igre. Ako bude dobro radio, a ne vidim razloga da ne jer već radi dobro, trebao bi svakim danom napredovati i biti bolji i boriti se za svoje mesto u timu. Nikome mesto u timu i minutaža nisu zagarantovani“, rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter