0
Fudbal

Splitski Hajduk ide u stečaj

Objavljeno: 12.10.12 u 16:09

Čelnici grada Splita nisu odobrili garancije za kredit u iznosu od 4 miliona evra Hajduku, pa će čuveni klub ići u stečaj.

 
Na sednici splitskog Gradskog veća želju Hajduka ispoštovali su članovi HDZ-a i troje nezavisnih odbornika, no na kraju je glasova „protiv“ bilo više, jer su se tom predlogu usprotivili odbornici SDP-a i HNS-a.

 
„Šokiran sam, nisam očekivao ovakvu odluku. Hajduk će sada ići u stečaj“, rekao je predsednik Upravnog odbora Hajduka Marin Brbić za „Slobodnu Dalmaciju“.

 
Hajduk je u velikim finansijskim problemima, grad mu je već bio odobrio dvostruko veći kredit, ali nije bilo banke koja bi pristala da isplati tih 60 miliona kuna, odnosno oko osam miliona evra. Kada su čelnici kluba zatražili garancije za dvostruko manji iznos, usledila je burna rasprava.

 
„Ovo nije kredit, jasno je da idemo na to da Hajduku damo donaciju“, usprotivio se želji popularnog splitskog kluba odbornik SDP-a Ivo Baldasar, sa kojim se saglasila i većina. Hajduk će morati pod stečaj, a ova vest je izazvala burna reagovanja hrvatske javnosti, kao i navijača Hajduka koji u potpunoj neverici prate zbivanja oko kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter