0
Evroliga

Poraz Partizana na startu Evrolige

Partizan nedovoljno dobar da iznenadi Bešiktaš

Objavljeno: 12.10.12 u 20:45

Partizan je na ovosezonskom debiju u Evroligi poražen ubedljivo od Bešitkaša u Turskoj sa 81:65(19:14, 22:16, 22:23, 20:12).

Bešiktaš je fantastično šutirao za tri poena, pogotovu tokom drugog poluvremena ali treba napomenuti da su beogradski crno beli jako loše branili pik en pop i da je većinu trojki Bešiktaš dao iz čistih pozicija.

Igrao je borbeno i hrabro Partizan ali nedovoljno dobra odbrana i loša koncentracija u napadu olakšala je posao Turcima u ovom meču. Posle dobrih uvodnih minuta usledila je serija Bešiktaša i od tada je Partizan sve do kraja jurio neuspešno rezultat. Imao je nekoliko šansi da se vrati ali trojkama su igrači Bešiktaša svaki pad na ispod deset poena prednosti brzo vraćali na staro stanje. Partizan je loše rešavao duge napade i davio loptu pa uz 18 izgubljenih lopti nisu mogli ni da se nadaju boljem rezultatu.

Patrik Kristofer je imao 25 poena uz odličan šut za tri poena a dobar je bio i bivši igrač crno belih Kurtis Džerels sa 15 poena, kod Partizana ubedljivo najbolji je bio opet Lučić sa 18 koševa.

U drugom meču Partizanove grupe, Barselona je lako pobedila Bamberg 72:60

Startuje se borbenom igrom i dosta jakim tempom sa obe strane, Partizan konstantno napada niski post dok Bešiktaš gleda da šutevima spolja rešava napade. Vrlo dobar start Vestermana i sa 6 poena dovodi crno bele na 7:10. Cela četvrtina protiče u jakim odbranama sa obe strane a Partizan je stalnoj prednosti od 2-4 poena. Preko dobre igre Četina Bešiktaš se drži u meču i dobrom odbranom prelaze Turci u vodjstvo sa dve trojke i serijom 8:0. Na kraju prve deonice 19:14 za domaće

Drugu četvrtinu počinje Partizan agresivno u napadu i to daje rezultate ali u odbrani se dosta gube na bešiktašev pik en pop i pravo je čudo što Turci daju samo jednu trojku. Onda Turci vezuju nekoliko blokada u odbrani i Bešiktaš mini serijom beži na +8. Uz nekoliko vezanih promašenih šuteva Bešiktaša i nekoliko vezanih poena Lučića sa bacanja, crno beli smanjuju na -2. Ali crno beli posle bloka jako loše preuzimaju i to kažnjavaju trojkama, pre svih, visoki igrači Bešiktaša. Dosta izgubljenih lopti Partizana i trojki Bešiktaša iz čistih pozicija i to je to 39:30 na kraju poluvremena.

Treća deonica počinje brzom igrom sa obe strane ali i opet trojkama Turaka sada Kristofera. Pa posle nekoliko uspešnih napada sa obe strane Bešiktaš ima +12. A bivši Partizanovac Džerals zasipa koš crno belih. Onda Partizan konačno se koliko toliko povezuje u odbrani i u napadu pa trojkama i bacanjima uspeva da se vrati na -6. Na odmor se ide 61:53

Kako se igrala cela utakmica, tako je i počela poslednja deonica, trojkom Turaka koji iz razmene napada na početku beže na +13. Partizna lošim otvaranjem poslednje četvrtine uspeva da prokocka sve što je uradio na kraju treće. A alej upom Bešiktaš ide i na +15 i utakmica je praktično rešena. Patrik Kristofer nastavlja svoju šutersku seriju 5/6 za tri poena. Do kraja meča Bešiktaš rutinski održava prednost a i crno beli ne izgledaju preterano ubeđeni u mogućnost preokreta. Kraj 81:65.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter