in ,

Miha k’o Tito

U poslednje vreme postalo je uobičajeno da se pred neku važnu utakmicu citiraju reči pesme Marš na Drinu “U boj krenite junaci svi”, ali selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović ima druge izvore motivacije. On se odlučio za Josipa Broza Tita.

Ni manje ni više nego za njega.

“Svaka ekipa koja dođe da igra na naš stadion mora da bude svesna, kako ne igra protiv jednog tima, nego protiv cele Srbije. Josip Broz Tito je jednom prilikom rekao: “Dok ostanemo ujedinjeni ne treba ničeg da se plašimo”.

Evo, daću vam primer s polufinalne utakmice Kupa Eevropskih šampiona Crvena zvezda – Bajern iz 1991. godine. Ambijent na stadionu je bio takav da su gosti iz Nemačke, iako vrlo beli, pobeleli još više”, slikovito objašnjava Mihajlović kakvu atmosferu opčekuje sutra na Marakani

S Mihaom se slaže i kapiten srpsjkog nacionalnog tima i defanzivac aktuelnog šampiona Evrope, engleskog Čelsija Branislav Ivanović.

“Navijači i pune tribune su snaga svake reprezentacije, pa i mi molimo sve one koji dođu sutra na Marakanu da nas podrže. Bez zvižduka i negodovanja. Uz njihovo bodrenje i mi na terenu možemo da budemo daleko bolji”, kaže Bane Ivanović.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Englezi u problemu, ali i dalje optimisti

Karabatići: „To je kao da idete na lomaču“