0
AdmiralBet ABA Liga

Zvezdu nije finansirao DS

Objavljeno: 10.10.12 u 17:15

Na sednici Predsedništva KK Crvena zvezda usvojeni su finansijski izveštaj za prošlu, budžet za predstojeću sezonu i tormesečni izveštaj o planu reorganizacije kluba sa Malog Kalemegdana. Tim povodom izdato je i saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

 

Na sednici koja je održana u utorak 9. oktobra Predsedništvo KK Crvena zvezda jednoglasno je usvojilo: finansijski izveštaj za sezonu 2011/2012, finansijski plan (budžet) za sezonu 2012/2013 i tromesečni izveštaj o sprovođenju unapred pripremljenog plana reorganizacije.

 

 

U finansijskom izveštaju za sezonu 2011/2012 konstatovano je da je najveći finansijer kluba za prošlu sezonu bio FMP koji je u budžetu kluba učestvovao sa 46,99 odsto. Država, odnosno javna preduzeća Telekom Srbija, Dunav osiguranje i Grad Beograd učestvovali sa sa 8,74 odsto (Telekom Srbija 4,94, Grad Beograd 3,26 i Dunav osiguranje 0,54 odsto). Ostali donatori i sponzori (privatne kompanije i preduzeća) sa 42,33%, prodaja ulaznica sa 1,45% i škola košarke sa 0,49%.

 

 

Predsedništvo KK Crvena zvezda na ovaj način oštro je demantovalo navode pojedinih medija da je Demokratska stranka na bilo koji način učestvovala u finansiranju KK Crvena zvezda u prošloj sezoni i da je sa bilo kakvim sredstvima učestvovala u popuni budžeta kluba.

 

 

Jednoglasno je konstatovano da su skoro sve obaveze iz prethodne sezone izmirene, a da će minimalna zaostala dugovanja biti rešena kada KK Partizan uplati obeštećenje za Nenada Miljenovića u iznosu od 75 hiljada evra plus PDV.

 

 

S obzirom na prikazane brojke Predsedništvo KK Crvena zvezda u budućnosti očekuje znatno veću podršku i pomoć države u finansijskom smislu, jer je u stabilizaciji našeg trofejnog kluba bogate tradicije, koji je u finansijskom smislu u potpunosti oporavljen, učestvovala sa samo 8,74 odsto što su neznatna sredstva u odnosu na neke druge klubove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter