0
Evrokup

Vlada Vukoičić rekao je da su ’crveno-beli’ izvukli tešku grupu u Evrokupu ali da to sada nije prioritet

Teška grupa, ali ima vremena za to

Objavljeno: 09.10.12 u 18:05

Ekipa Crvene zvezde smeštena je u Grupu H Evrokupa, u kojoj će joj rivali biti španski Kahasol iz Sevilje, zatim italijanski Dinamo Sasari, kao i francuski Orlean.

„Kahasol dolazi iz Španije, a nepisano je pravilo da iz ove zemlje dolaze ubedljivo najozbiljniji timovi. Kada izbore igranje u evrokupovima obično su na istom nivou kao prethodne sezone ili su još bolji. Znajući trenera, čak i neke naše internacionalce koji igraju tamo Kahasol je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa sa visokim ambicijama. Sasari je za mene prilična nepoznanica. Ne znam njihov sastav, kako igraju niti ko su im nosici igre. Ali, imamo mesec dana da ih upoznamo i proučimo, vidimo u kakvoj su formi. Ipak, ono što se može reći da dolaze iz tradicionalno košarkaške zemlje i da su ekipa višeg rejtinga. Orlean kao i većina francuskih ekipa igra atletsku košarku. Mogu da budu neprijatni kada se uđe u njihov ritam, ali mogu i neprijatno da iznenade slabijim partijama što nije bio redak slučaj u evrokupovima“, dodao je Vukoičić.

Uprkos teškoj grupi trener Zvezde veruje u svoj tim

„Što se nas tiče, ko god da od protivnika bude na drugoj strani smatram nismo bez šansi a naše ambicije su da u svakom meču idemo na pobedu. Ipak, trenutno imamo prečeg posla nego da razmišljamo o rivalima u Evrokupu. Ima još dosta vremena do početka ovog takmičenja, ićićemo od utakmice do utakmice, a svakog protivnika ćemo detaljno analizirati. U svakom slučaju imamo velike ambicije“, rekao je Vukoičić, „Ono što je najbitnije je da bar putovanja ne bi trebalo da budu komplikovana. Mogli su da nam zapadnu i neki timovi u čije zemlje se putuje po ceo dan, gde je neophodno imati po dva tri leta. Mislim da sa te strane ne bi trebalo da bude problema“.

Pomenuo je Vukoičić i odlazak Filipa Čovića.

„Odlazak bilo kod igrača je hendikep, nijedan igrač nije ovde slučajno, nijedan igrač nije bez razloga u timu, nijedan igrač koji je ovde bio nije bez kvaliteta, tako da je za svakog trenera i tim jedan minus koji treba na nekin način nadoknaditi. Što se tiče Filipa, jasno mi je koje kvalitete ima i to je igrač koji sigurno zaslužuje da igra u ekipi kakva je Zvezda, ali u nekom spletu okolnosti, koji je on najbolje opisao, njegova nelagodnost je doprinela da donese takvu odluku. Mislim da se radi o veoma kvalitetnom igraču i čoveku i verujem da će imati veoma dobru karijeru“, naglasio je Vukoičić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter