0
ATP

Na turniru u Šangaju moguća promena na čeonom mestu ATP liste

Vreme je za povratak

Objavljeno: 08.10.12 u 21:41

Osvajanjem Pekinga Nole se primakao Federeru na samo 935 bodova.

Matematički je moguće da se Novak već posle Šangaja vrati na mesto broj jedan ATP liste. Nole bi morao da osvoji ovaj turnir da bi se vratio na prvo mesto ali ne samo to. Za to će mu biti potreban i loš rezultat švajcarskog tenisera, pošto nijedan od njih dvojice ne brani bodove od prošle godine, pošto tada nisu igrali u Šangaju. Ukoliko Federer ispadne pre četvrtfinala a Nole osvoji turnir, vratiće se na prvo mesto.

Ipak mnogo je realnije sačekati turnire koje slede da bi se desila smena na prvom mestu, Federer će braniti mnogo poena u Bazelu, Parizu i Londonu na Masters kupu.

„Prvo mesto mi je i dalje cilj. Titula u Pekingu će mi dosta pomoći ka ostvarenju tog cilja, ali je trka i dalje dosta otvorena. Imamo još dosta turnira, od kojih su neki zaista veliki. U Šangaju želim da odem što dalje, ali idem meč po meč, kao i uvek“, naglasio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter