0
Košarka

Crveno beli sa novim trenerom ostvarili prvu pobedu u sezoni

Zvezda konačno pokazala zube

Objavljeno: 07.10.12 u 19:53

Crvena Zvezda Diva je ostvarila prvu ovosezonsku pobedu i to vrlo ubedljivo nad Evroligašem Olimpijom 87:76 (30:21, 21:18, 19:11, 17:26).
Promena trenera očigledno da je nako odgovarala ekipi i večeras smo mogli da vidimopotpuno drugačiju Zvezdu. Boris Savović je posle tragične partije u Zadru pružio fantastičnu u Pioniru, imao je dabl dabl sa 17 poena i čak 18 skokova. A ono što deluje kao promena u odnosu na Lazića uje mnogo veća minutaža amerikanaca. To se i isplatilo, najbolji pojedinac na meču je bio Elton Braun sa 23 poena i 10 skokova. koji je bio nerešiva enigma za visoke igrače Olimpije i u napadu i u odbrani. Takodje su Nelson i Almond odigrali sasvim pristojne partije. Dobru partiju pružio je i kapiten Rakočević, koji je meč završio sa 13 poena, dok je kod Olimpije najbolji bio Prepelič sa 18 poena.
Ono što raduje najviše je mnogo bolja odbrana od do sada prikazane i mnogo veća sigurnost kod samih igrača.

Zvezda dobro počinje zakucavanjem Brauna. a posle trojkom Simonovića. Zvezda igra odbrau mnogo bolje nego na prošlim utakmcama i to daje rezultate, uz nekoliko ličnih u napadu Olimpije, Zvezda vezanim poenima Rakočevića odlazi na  16:7. Posle tajmauta Olimpije Zvezda igra još bolje, Almond daje trojku uz faul pa Zvezda već posle 5 minuta igre ima postignutih 20 poena. Almond posebno dobro igra odbranu, gde je bio jako slab u prošlim Zvezdinim porazima. Vidi se mnogo bolji pristup igri, borbenost Brauna pogotovu se primećuje. Olimpija trojkama se drži u igri i vezuje tri trojke pa se Zvezdina prednost topi lagano. Ipak par dobrih odbrana Nelsona i pogodjena bacanja vode Zvezdu na kraju četvrtine na 30:21.
Braun počinje dobro i drugu četvrtinu i centri Olimpije se muče sa njim, on na startu daje 5 vezanih poena a Zvezda pravi seriju 7:0 i na 37:21, i Olimpija odmah mora da uzme tajmaut, ali im to ne pomaže pošto Braun nastavlja da zatrpava koš Olimpije. Olimpija dolazi do daha i Prepečić vezuje dve trojke, ali Braun je i dalje enigma za odbranu Olimpije. Čudnim sudijskim odlukama Olimpija se vraća u meč, svira se u kontri koš i faul Rakočevića  pa posle i faul Brauna u napadu. Do kraja četvrtine se igra koš za koš uz par sjajnih zakucavanja Nelsona i Almonda. Na odmor se ide rezultatom 51:31.
Treću četvrtinu Zvezda počinje dobrim odbranama i trojkom Rakočevića. Pa poenima Brauna a Rakočeviću se u sledećem napadu svira namerna lična greška iako nije bio poslednji igrač, Zvezda brani napad a sudije sviraju tehničku i igraču Olimpije koji je komično pokušao da isfolira faul Brauna. Beži Zvezda na +16. Vrlo borbeno igraju crveno beli celu četvrtinu i odbrana je na vrlo visokom nivou. Jako dobro igra Savović i Zvezda na kraju četvrtine ima +20
Poslednju četvrtinu Zvezda počinje poenima kapitena Rakočeviča i Brauna, Rakočević zaradjuje četvrtu ličnu a Vukoičić ga ostavlja na terenu. Savović nastavlja da dominira u skokovima a ekipa Olimpije sve teže dolazi u pozicije da postigne koševe. pa kreće da šutira trojke. Kreću trojke Olimpiju i ona spušta na -9 ali Braun i Rakočević ne daju više od toga pa se na dva minuta do kraja ima zaliha od 15 poena prednosti. U poslednjih dva minuta Olimpija uspeva malo da smanji prednost i dodje na konačnih 87:76.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter