0
Evropske lige

Plavo-crni Milano

Objavljeno: 07.10.12 u 22:42

Odigran je i 157. gradski derbi u Milanu, a pobedu je opet odneo Inter i tako stavio mač iznad glave Masimilijanu Alegriju, pa sada sve zavisi od Berluskonija. Inter je došao do treće pobede u nizu u ligi, a Milanu je ovo već četvrti poraz u samo 7. kola. Nekada toliko nisu gubili u celoj sezoni…

 

Masimilijano Alegri je u derbi Dela Madonina ušao sa sledećih 11 igrača: Abijati; Bonera, Mekses, Jepes, De Šiljo; De Jong, Montolivo, Emanuelson; Boateng, El Šaravi, Krkić. S druge strane Stramaćoni je opet igrao sa tri centralna defanzivca, pa je starta postava izgledala ovako: Handanović; Ranokija, Samjuel, Žuan; Zaneti, Gargano, Kambijaso, Nagatomo; Kutinjo, Kasano; Milito.

 

A Inter je sjajno započeo meč i psole očajne procene Abijatija nakon centaršuta Kambijasa Samjuel sprovodi loptu u mrežu u 4. minutu. Samo tri minuta kasnije nova kardinalna greška Abijatija, Milito seče njegov pas i ima jedan na jedan, ali je Argentinac oklevao i to je iskoristio defanzivac Milana Mekses i uklizao na vreme. Posle toga bilo je poluprilika, a u 39. minutu sporna situacija, Handanović je boksovao loptu pored Emanuelsona, a Montolivo uhvatio volej i dao gol. Navijači rosonera su počeli da slave, ali je gol poništen jer je Emanuelson napravio faul nad Handanovićem.


Na startu drugog poluvremena još jedna sporna situacija, Nagatomo, koji je imao žuti karton, igra rukom gotovo na sredini terena i dobija drugi žuti pa Inter ostaje sa igračem manje. Alegri uvodi i Robinja umesto De Šilja, što donosi boljitak u igri, Milan posle 20-tak minuta ničega uspeva i da stvori poneku priliku, ali ne uspevaju da dođu do izjednačenja! Još jedna sporna situacija do kraja meča, pao je Robinjo u duelu sa Samjuelom, ali penala nije bilo i pored protesta Pacinija i Brazilca…

 

Inter je došao do treće pobede u nizu nad Milanom u Seriji A (ukupno 59. pobeda), a sa ovim trijumfom došli su do 15. boda i ostali na četvrtom mestu. Milan je na očajnoj 11. poziciji sa samo 7 bodova i -12 u odnosu na lidera Juventus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter