0
ATP

Nole protutnjao Pekingom

Objavljeno: 07.10.12 u 12:06

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Pekingu pobedom nad Žo Vilfredom Congom sa 7:6 (4), 6:2. Naš teniser je osvojio 500 ATP poena i nagradu od 530.000 dolara.

Nije Đoković bio na svom nivou na početku meča. Dosta je grešio, a Conga je delovao sigurno. Mučio se Novak u svojim servis gemovima, ali ih je dobijao. U petom gemu kod rezultata 2:2 Conga pravi brejk uz šest uzastopnih poena. Noleta je izgleda to probudilo pa je počeo da liči na sebe. Odmah je uzvratio brejom i izjednačio rezultat, a potom i poveo sa 4:3. Mogao je naš as do novog brejka, ali se Francuz isčupao. Naredna dva gema teniseri su osvojili bez izgubljenog poena, svako na svoj servis. Conga je pokušao snažnim bekendima da ugrozi Noleta, ali nije uspeo, pa je Srbin poveo. Imao je Đoković priliku posle 15-30 da dođe do meč lopti, međutim Francuz uspeva da se izvuče i obezbedi taj brejk. Naš teniser je poveo sa 3:0 u taj brejku, ali se Conga malo po malo približio Noletu na 4:3. A onda, kao i uvek, Conga u najbitnijim momentima pravi neverovatne greške. Kod rezultata 5:4 za Đokovića pravi duplu servis grešku. Novak dolazi do dve set lopte i odmah prvu koristi fantastičnim riternom i dolazi do vođstva od 1:0.

 


U drugom setu Conga dolazi do prvog gema i u drugom je zapretio Novaku brejkom, ali je srpski teniser osvojio taj gem i izjednačio. Potom Đoković pravi brejk, a onda osvaja i nardena dva i dolazi do 4:1. Mučio se drugi teniser sveta u 6. gemu drugog seta na svoj servis, ali je na kraju povećao svoju prednost na 5:1. Francuz uspeva posle pet uzastopno izgubljenih gemova da smanji rezultat, ali Đoković ne dozvoljava bilo kakva iznenađenja i dolazi do pehara u Pekingu.
Novak Đoković prethodne godine nije učestvovao na turniru u Pekingu, ali je pre dve godine već osvajao ovaj turnir. Nole je na putu do trofeja savladao Berera, Berloka, Melcera, Majera i Congu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter