0
Fudbal

Miha objavio spisak

Objavljeno: 07.10.12 u 12:39

Siniša Mihajlović objavio spisak fudbalera koji će braniti boje Srbije u predstojećim duelima za kvalifikacije na Svetsko prvenstvo u Brazilu sa Belgijom i Makedonijom. Među pozvanima nalaze se dvojica debitanata Alen Stevanović i Nenad Krstičić, dok je poziv u nacionalni tim dobio i napadač Partizana Marko Šćepović.

I ne samo da je dobio poziv, nego Miha tvrdi da je on igrač koji se potpuno uklapa u njegovu koncepciju i otkriva da će igrati obe tekme. Protiv Belgije će ući s klupe, a protiv Makedonaca će biti starter.

Veliki planovi za igrača koji ne igra u Partizanu i koji se tek vratio posle oporavka zbog operacije kolena.

„Mnogo se uzdam u Marka Šćepovića, jer je to igrač kakvog mi nemamo. On zna da igra, zna da zagradi loptu i postigne gol… To nam nedostaje.

Marko će protiv Belgijanaca ući s klupe, bez obzira da li budemo gubili ili vodili, a u Makedoniji će biti starter. To su razmišljanja koja sad imam i na jemu je da to dokaže na narednih pet treninga“, kaže Miha.

Selektor je u tim pozvao i rekovalescenta Miralema Sulejmanija, koji će sigurno propustiti meč u Beogradu, a možda će biti spreman za duel u Skoplju. Pored toga, Miha je još jednom ponovio da je meč protiv Belgije poslednja prilika da beogradska publika dokaže da li je ili nije dorasla da bude domaćin nacionalnom timu.

„Rekao sam šta sam imao i više ništa nije na meni nego na navijačima. Ukoliko budu zviždali protivničkoj himni i našim igračima, više nećemo igrati u Beogradu. To sam rekao i tako će biti.

Nama je naravno lepo kad igramo pred punom Marakanom, ali ne želimo našim rivalima da dajemo prednost. Stoga navijači treba da se pokažu, a ukoliko budu na nivou, ja ću im se javno izviniti“ ističe Mihajlović.

Na spisku selektora  se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić (Mančester Siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lion), Nikola Maksimović (C. Zvezda), Aleksandar Luković (Zenit).
Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Aleksandar Ignjovski (Verder), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (Benfika), Nenad Krstičić (Sampdorija).

Napad: Zoran Tošić (CSKA Moskva), Marko Šćepović (Partizan), Dušan Tadić (Tvente), Dejan Lekić (Osasuna), Filip Đuričić (Herenven), Alen Stevanović (Torino), Miralem Sulejmani (Ajaks), Lazar Marković (Partizan).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter