0
Evropske lige

Mesi – Ronaldo 2:2

Objavljeno: 07.10.12 u 21:39

Novi, 165. El Klasiko, duel Barselone i Reala, obeležila su dva najbolje igrača na svetu Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Na kraju podela bodova i najpravedniji ishod 2:2 na Nou Kampu u još jednom meču koji je oduzimao dah, a gde su Argentinac i Portugalac dali po dva gola.

 
Morao je da kombinuje Tito Vilanova zbog povreda u defanzivi, pa su meč započeli: Valdes; Alves, Adrijano, Maskerano, Alba; Buskets, Ćavi, Inijesta; Fabregas, Pedro, Mesi. S druge strane Murinjo nije eksperimentisao, Modrića je ostavio na klupi, a meč je počeo Ozil: Kasiljas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marselo; Alonso, Kedira; Di Marija, Ozil, Ronaldo; Benzema.

 

U 19. minutu prva prava prilika na meču i to za Real. Ozil je ubacio loptu u šesnaesterac, a Ramos propustio veliku šansu da dovede kraljevski klub u vođstvo. Ali to se desilo već u 23. minutu, kada je Benzema pustio loptu u prazan prostor za Ronalda, koji levom nogom šutira u bliži ugao i umiruje sve navijače Barselone. Mogao je Real da povede i 2:0, ali je Benzema sa deset metara u 25. minutu pogodio stativu. Kazna je stigla u 31. minutu, Pedro je centrirao sa desne strane, Pepe nije uspeo da izbaci loptu, a tu je bio ko drugi do Lionel Mesi koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu.


Ne tako dobra partija Barselone u prvom poluvremenu, ali su imali aktivan rezultat i posle greške rivala došli do izjednačenja. Inače, Alves se povredio u prvom poluvremenu i zamenio ga je Montoja.

 

Drugo poluvreme donosi bolju igru Barse, dve sumnjive situacije, nedosuđen penal i zatim nedodeljen drugi žuti karton Alonsu posle starta s leđa nad Mesijem. Ali Mesi je upravo iz tog slobodnog udarca u 61. minutu postigao svoj 17. gol u duelima sa Realom (samo je Di Stefano ispred njega).
Ali samo je pet minuta trajala radost domaćih, napad Reala i asistencija Ozila za Kristijana Ronalda koji potiže svoj drugi gol na meču, a ukupno 11. protiv Barse od kada je došao u kraljevski klub.
Usledio je mirniji period igre, Barsa je svojom igrom pokušala da stvori neku ozbiljnu šansu, a najbolju je imao Montoja kada je šutirao sa 18 metara i pogodio prečku. Inače, u udarcima na gol su bili izjednačeni Real i Barsa (9:9), a poslednju priliku na meču imao je Pedro posle pasa Inijeste u prazan prostor, ali je šutirao pored gola.

 

Barsa ostaje lider na tabeli sa 19 bodova, dok je Real ostao na -8 i ima 11 bodova i nalazi se na petom mestu. Fantastična predstava još jednom Barse i Reala, a ko kaže da El Klasiko gubi draž što se igra tako često, greši. Dokazano je to i večeras u vrhunskoj igri oba tima, a naročito dvojice najboljih na svetu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter