0
Domaći fudbal

Golubovi deklasirali Zvezdu

Objavljeno: 07.10.12 u 16:57

Spartak se pobrinuo da 8. kolo Jelen Super lige počne iznenađenjem. U pravoj fudbalskoj atmosferi pred oko 8.000 gledalaca, Subotičani su savladali Crvenu zvezdu sa 3:0 (3:0) i tako joj naneli prvi poraz u ovoj sezoni. Strelci za Spartak su bili Novaković u 21. i 45. minutu i Despotović u 30. minutu.
Domaći tim nastupio je u sastavu: Aleksić, Kovačević, Bratić, Antonić, G. Adamović, Novaković, Torbica, Puškarić, D. Šarac, Despotović, M. Adamović, dok se trener gostiju Aleksandar Janković opredelio za sastav: Bajković, Vešović, Pantić, Maksimović, Mladenović, Dimitrijević, Mijailović, Milijaš, Lazović, Mudrinski, Kasalica.
Crvena zvezda je prva došla u priliku u 7. minutu kada se Miloš Dimitrijević prelepim potezom oslobodio čuvara i uposlio Lazovića koji je sa desetak metara šutirao, ali je loptu izblokirao Šarac i sprečio beograđane da povedu. Zvezdinu inicijativu pokušao je u 20. minutu da kruniše Aleksandar Pantić šutem sa 25 metara, ali je bio neprecizan. Međutim, već u sledećem napadu Spartak koristi prvu priliku i dolazi do vođstva od 1:0 golom Slobodana Novakovića. Nakon nekoliko dodavanja Spartakovih fudbalera lopta dolazi na desnu stranu gde se nalazio Novaković koji snažnim šutem dovodi domaće u vođstvo. Odlični Spartak u 30. minutu udvostručuje prednost fantastičnim golom Đorđa Despotovića. Bivši omladinac Crvene zvezde šutirao je sa dvadesetak metara i loptu poslao pod prečku nemoćnog Bajkovića. Bila je Zvezda u prilici da smanji prednost Spartaka kada je Filip Mladenović posle solo prodora šutirao, a Aleksić krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Kada su svi očekivali da će se na odmor otići rezultatom 2:0 domaći fudbaleri su postigli još jedan gol. Marko Adamović je dobio loptu u prostor, šutirao iskosa sa leve strane, a Bajković odbija loptu direktno na nogu Slobodana Novakovića koji svojim drugim golom povećava prednost Spartaka.


Zvezda je mogla u 49. minutu  da dođe do gola kada je Nenad Milijaš pogodio prečku iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Pokušavali su crveno beli da dođu do gola, ali nisu mogli da stvore izgledniju priliku. Spartak se odlično brani i pokušavao iz kontranapada da ponovo ugorzi gol gostiju. Kapiten Crvene zvezde deluje kao jedini raspoloženi igrač beograđana. Dolazi u novu šansu u 68. minutu kada je iskoristio dobar centaršut sa leve strane i loptu glavom poslao pravo u ruke golmana Aleksića. Dominirao je tim Aleksandra Jankovića tokom celog drugog poluvremena, ali su sve to bili jalovi napadi uglavnom individualnih pokušaja koji su završavali pored gola domaćina. Ponovo se istaka Aleksić fenomenalnom paradom posle novog pokušaja Milijaša iz slobodnog udarca. Opet su crveno beli pogodili prečku u poslednjim trencuima meča preko Luke Milivojevića. Sudija je odsvirao kraj, a igrači Spartaka su mogli da otpočnu slavlje zajedno sa svojim navijačima.
Spartak je iskoristio smušenost Crvene zvezde i došao do veoma bitna tri boda za dalju borbu u Jelen Super ligi. Zvezda je ovim kiksom ugrozila teško stečenu lidersku poziciju, a Aleksandar Janković je doživeo prvi poraz na ternerskoj klupi u prvenstvima Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter