0
AdmiralBet ABA Liga

Prvi poraz Partizana u ovoj sezoni, crno beli poraženi od Cibone u Zagrebu 80:72

Prvo gostovanje i prvi poraz

Objavljeno: 06.10.12 u 19:11

Košarkaši Partizana poraženi su na prvom gostovanju ove sezone u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cibona je slavila 80:72(22:15, 24:27, 16:12, 18:18)

Nije vredelo ni što se kapiten Lučić vratio u tim fantastičnom partijom (postigao 25 poena), ostali su bili potpuno uspavani i bez energije koja je do sada karakterisala ovaj mladi tim. Crno beli nikako nisu imali rešenja za DJ Stroberija, tokom cele utakmice igrao je fantastičnu odbranu i vrlo siguran je bio u napadu. Celu utakmicu je Cibona imala prednost, u poslednjoj četvrtini izgledalo je kao da će Partizan uspeti da se vrati, napravili su seriju od 10:0 i došli na -2, ali opet su posle toga pali i dozvolili da veteran Žižić praktično sam odvede Vukove do pobede. Cibona je tako prekinula niz od tri pobede Partizana u Zagrebu. Partizan je na ovom meču izgubio čak 26 lopti, nešto je od toga zasluga Stroberija ali dosta puta su crno beli sami sebi zakomplikovali život.

’Crno-beli’ su meč počeli petorkom Bertans, Milosavljević, Vesterman, Gordon, Milutinov.

Počeli su nervozno crno beli, primili dve trojke na startu i od tada jurio rezultat. Mnogo izgubljenih lopti u prvoj četvrtini i dosta loše odbrane rezultiralo je vodjstvom Cibosa na kraju prve četvrtine od 22:15. Bertrans je na početku meča jedini bio raspoložen od crno belih.

U dugoj četvrtini budi se Lučić, ali to i dalje ne ide kako treba, igra se prilično izjednačeno i nijedan tim ne može da napravi veću seriju, Partizan preko Lučića dolazi u prednost u jednom trenutku ali ta se prednost do kraja četvrtine lagano preokreće u prednost Cibone u igri poena za poen. Na odmor odlazi prednošću Cibone 46:42.

U trećoj četvrtini Stroberi je bio vodeći igrač Cibone, a Lučić Partizana. Di Džej Stroberi je bežao svojim čuvarima i lako poentirao celu četvrtinu, pa se igralo poen za poen do kraja četvrtine. Poslednju deonicu Cibona uspeva da se odvoji, prvenstveno greškama igrača Partizana, na +12, ali onda Partizan konačno kreće sa svojom igrom, pravi seriju 10:0, dolazi na samo -2 i staje. Veteran Žižić serijom od 8 poena odlepljuje Vukove koji su meč rutinski priveli kraju.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Žižić sa 20 poena, dok su Stroberi i Zubčić ubacili po 13. Najefikasniji košarkaš Partizana bio je Vladimir Lučić sa 25 poena, Bertans je ubacio 9, Milosavljević 8, a Vesterman 7.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter