0
Auto Moto

Teksas potvrđen za 2013.

Objavljeno: 05.10.12 u 15:36

Staza u Ostinu, Teksas, je potvrđena kao mesto na kome će se 2013. godine voziti jedna od trka MOTO GP šampionata. Do sada, druga i treća trka su ostavljene kao trke za koje treba još da se donese odluka, sa Teksasom i najverovatnije Argentinom koje su čekale da budu potvrđene.

Potpuno nova staza će pre trke dvotočkaša koja će biti održana od 19-21 Aprila 2013 godine, ugostiti i Formulu 1, a povodom svega,  Karmelo Ecpeleta direktor “Dorne” koja je nosilac komercijalnih prava za sve trke MOTO GP šampionata je izjavio “Sjajna je vest da ćemo raditi sa “Circuit of The Americas” gde ćemo proširiti naše prisustvo. Mislim da će trka biti izuzetna jer će staza biti najsavremenija. Vidimo velike mogućnosti za rast MOTO GP šampionata  i verujemo da smo izabrali pravo mesto za to.”

Sledeće godine će biti tri trke na tlu SAD, sa već potvrđenim Laguna Seca stazom u Kaliforniji i Motor Spidveju u Indijanapolis. Poslednji šampion MOTO GP šampionata sa tla SAD je Niki Hejden koji je titulu osvojio 2006. godine

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter