0
Košarka

Amerikanci zabranili floping

Objavljeno: 05.10.12 u 09:13

Čelnici NBA lige na čelu sa komesarom Dejvidom Šternom doneli su odluku o kaznama za floping. Za one neupućene to vam je kada se igrač u odbrani na kotakt sa rivalom baca unazad da bi iznudio faul u napadu protivnika. Sećate se svi ko je bio najbolji u tome?

„Floping nema mesta u našoj ligi. Sudije ne mogu odmah u datom trenutku da vide da li je neki odbrambeni igrač pokušao da iznudi faul u napadu, ali ćemo to proveravati na osnovu video snimka“, objasnio je potpredsednik lige Stju Džekson.

Jedan od najuticajnijih košarkaša NBA lige Kobi Brajant tvrdi da zna ko je izmislio ovu, kako kaže, prevaru.
Vlade Divac je pionir flopinga. Time se koristio tokom finalnih utakmica Sakramenta i Lejkersa i u velikoj meri mu je uspevalo da izađe na kraj sa Šekom. Sviđa mi se odluka o sankcionisanju flopinga, jer to nije bilo pošteno“, objasnio je Brajant američkim medijima.

 

I Brajant je to radio, ali ni nalik Divcu

A evo čime se još Vlade koristio tokom finalne serije

Amerikanci uglavnom optužuju Evropljane za ovakav način iznude faulova, jer ne mogu da se nose sa fizički jačim tamnoputim centrima. Danilo Galinari, košarkaš Denvera se ne slaže sa tom konstatacijom.
„Ne znam zašto su Evropljani krivi zbog flopinga. Nisam siguran ko je to pokrenuo, ali mišljenja sam da su svi maksimalno koristili floping, kako mi iz Evrope i ostali stranci, tako i domaći košarkaši“, rekao je Italijan.

Zbog sve učestalijeg „flopinga“ među NBA igračima na terenu, vodeći ljudi američke košarke odlučili su da se košarkaši za ovaj potez ubudće kažnjavaju. Prvo će biti opominjani, a potom slede i novčane kazne od 5.000, 10.000, 15.000 i 30.000 dolara. Takođe, svaki šesti floping biće sankcionisan suspenzijom, odnosno zabranom igranja određenog broja utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter