0
Auto Moto

Šumaher u penziji

Objavljeno: 04.10.12 u 12:02

Pošto je već potvrđeno da će Luis Hamilton naredne godine voziti umesto Mihaela Šumahera u timu Mercedesa, sedmostruki šampion je odlučio da se još jednom povuče iz F1 i pusti mlađe od sebe da se trkaju. 21 godinu nakon debija na Suzuki, Šumaher odlazi posle tri sezone u kojima nije uspeo da napravi ništa značajno u Mercedesu.

 

 

Šumaher je debitovao u F1 sa timom Džordana a potom prešao u Beneton. Prve dve titule je osvojio 1995 i 1995 a potom se preselio u Ferari gde je drao protivnike od 2000-2004 osvojivši još pet titula. Prvi put u penziju otišao je 2006 pošto mu je promakla još jedna titula koju je uzeo Fernando Alonso.

 

 

Od prošlog petka, kada je Mercedes objavio da će Hamilton zameniti Šumija, nemac se bacio u razmišljanje šta dalje… U Japanu se šuškalo da bi mogao da pređe Toro Roso ili Zauber, međutim, Šumaher je skratio priču:“Razmišljao sam i o tome za trenutak. Imao sam trogodišnji ugovor i već sam počeo da razmišjam o tome, imam li ja dovoljno energije da ga iznesem do kraja.

 

 

Kada sam se 2006. godine prvi put penzionisao, rekao sam da su mi se baterije ispraznile, a čini mi se da sam i sada u „crenom polju“ i nisam siguran da bih mogao ponovo da ih napunim ali… sa Mercedesom nema nikakvih nesuglasica, jer smo postigli sjajan dogovor. Sada ću nastaviti da radim ono što treba do kraja sezone i da se fokusiram samo na to“

 

 

Najbolji rezultat od kada se Šumaher vratio u F1 sa Mercedesom je treće mesto koje je osvojio u haotičnoj trci u Valensiji  ove godine…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter