0
Fudbal

Videoton rasturio Sporting, Genk ispustio pobedu u Bazelu, Bilbao poražen u Pragu

Sjajni Nikolić umirio lavove

Objavljeno: 04.10.12 u 21:10

Krećemo sa mečevima gupa G i I Lige Evrope koje su igrane od 19 časova. U grupi G dva velika iznenađenja, Videoton je bez ikakvih problema savladao lisabonski Sporting, dok je Genk u gostima bio bolji od Bazela.
Videoton je u meč sa portugalskim timom ušao kao totalni autsajder, a izašao kao pobednik! I to su slavili ubedljivo 3:0! Meč su za Videoton počeli i Nikola Mitrović i Nemanja Nikolić, koji je postigao treći pogodak za ekipu koju vodi legendarni portugalski fudbaler Paulo Souza. Prva dva gola postigli su Oliveira i Vinisujus. Sporting je opet razočarao, loše im ide i u prventstvu, pa treba očekivati smenu Sa Pinta.
U drugom meču grupe G Genk je ispustio priliku da dođe i do druge pobede, pošto su vodili protiv Bazela u Švajcarskoj sa 2:0 golovima Benadžamina De Kueljara i Jelea Fosena. Ali Bazel nije odustajao, pa je Štreler sa bele tačke smanjio na 2:1 u 71. minutu, da bi drugim golom u finišu meča doneo bod svom timu.
Tabela: Genk 4, Videoton 3, Bazel 2, Sporting 1.
U grupi I Sparta je u Pragu savladala Atletik Bilbao sa 3:1! Potpuno neočekivano je ovakav krah doživeo tim Marsela Bijelse, jer je igrao maltene u najjačem sastavu, a čak je i Fernando Ljorente nastupio u drugom poluvremenu.
Sparta je odigrala odličan meč, povela golom Zapotočnog u 26. minutu, Balaj je povećao na 2:0 u prvom poluvremenu, a trijumf domaćem timu je obezbedio Husbauer u 52. minutu meča kada je iskoristio jedanaesterac. Sve što je Bilbao učinio do kraja bio je gol De Markosa.
Sjajan meč je viđen u Izraelu u okviru grupe I gde su gosti odneli bodove kući u duelu Ironi Kirjat Šmona i Liona. Domaći su poveli golom Abuhatzire u 7. minutu, a usledio je preokret francuskog tima koji golovima Fofane, Moncona i Reveljea od 17. do 31. minuta stiže do 3:1. Ali domaćin se nije predavao i golovima Levija i još jednom Abuhatzire stigao je do izjednačenja, a domaće navijače je golom u nadoknadi vremena rastužio Fofana svojim drugim golom.
Tabela: Lion 6, Sparta 3, Ironi kirjat 1, Bilbao 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter