0
Fudbal

Francuski šampion sa igračem manje do boda, Arsenal siguran protiv Olimpijakosa

Sigurne tobdžije, Monpelje iznenadio

Objavljeno: 03.10.12 u 22:41

Odigrani su mečevi 2. kola u grupi B Lige šampiona, a iznenađenje je priredio Monpelje u Gelzenkirhenu, dok je Arsenal bio siguran na Emirejtsu protiv Olimpijakosa.

Arsenal je dočekao Olimpijakos i meč je bio prilično loš do pred kraj prvog poluvremena kada Žervinjo dovodi tobdžije u vođstvo udarcem sa nekih 17-18 metara u 42. minutu, ali je u poslednjim momentima prvog dela Mitroglu izjednačio udarcem glavom posle centaršuta Greka. Inače, Vengera nije bilo na klupi, pošto je suspendovan na tri meča.

Na startu drugog poluvremena slika se nije promenila, Arsenal je nastavio da drži loptu, a uz mnogo sreće opet dolazi do vođstva. Žervinjo je uposlio Podolskog koji uspeva da nekako savlada mađarskog golmana Međerija. Konačan rezultat postavio je Aron Remzi u četvrtom minutu nadoknade.

Šalke je kao veliki favorit ušao u meč sa Monpeljeom, a iz nepoznatog razloga je Hub Stevens na teren izveo formaciju 4-4-2 umesto standardne 4-3-3 sa Pukijem i Huntelarom u napadu. Monpelje je stigao u jako lošoj formi, a doduše utisak su popravili u prošlom kolu francuskog šampionata pobedom protiv Nansija u gostima.

Monpelje je prvi došao do šanse i do gola. U 13. minutu je sjajan gol postigao Karin Ait-Fana, koji je sa 23-24 metra s leve strane šutirao u suprotan ugao i savladao nemoćnog Unerštala. Ali Šalke stiže do izjednačenja u prvom poluvremenu golom Julijana Drekslera posle genijalne asistencije Klasa Jana Huntelara koji ga je spojio sa golom.  Domaći tim je mogao i do vođstva u prvom delu, ali Huntelar i Puki nisu iskoristili prilike koje su imali.

U 52. minutu jedanaesterac za Šalke i crveni karton za Bokalija koji je srušio Drekslera, a sa bele tačke je siguran Klas Jan Huntelar. Imao je Šalke dve, tri dobre prilike da obezbedi trijumf, ali Huntelar nije uspeo da psotigne drugi gol, a šok za ceo Gelzenkirhen usledio je u 90. minutu kada gosti preko Kamare dolaze do izjednačenja sa igračem manje.

TABELA: Arsenal 6, Šalke 4, Monpelje 1, Olimpijakos 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter