0
Evrokupovi

Građani i milioneri miroljubivo, Real bez problema

Objavljeno: 03.10.12 u 22:45

U grupi smrti iliti grupi D Lige šampiona lagana pobeda Reala u Amsterdamu i remi na Itihadu između građana i milionera, a uz to je Hart bio igrač utakmice.

Derbi večeri odigran je na Itihad stadionu gde je Mančester Siti dočekao šampiona Nemačke Borusiju iz Dortmunda. Manćini je od prvog minuta na teren poslao sledećih 11: Hart; Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kliši; Garsija, Jaja Ture, Silve, Nasri; Aguero, Džeko. S druge strane su meč počeli: Vajdenfeler; Pišček, Humels, Subotić, Šmelcer; Bender, Gundogan; Blaščikovski, Gece, Rojs; Levandovski.

Odličan početak meča od strane oba tima. Prvu šansu je posle pasa Silve imao Aguero (8. minut), ali je nije iskoristio jer je istrčao Vajdenfeler i skratio mu ugao. U 12. minutu prva prilika za goste, Levandovski šutira i pogađa stativu. Nešto pre pola časa igre ista akcija Sitija, Silva za aguera, ali opet odlični Vajdenfeler. A u samom finišu prvog dela igre nikome nije jasno kako nije bilo gola. Prvo je Gece u 39. minutu imao dve šanse u istom napadu, ali je Hart bio sjajan oba puta, da bi u 45. minutu Silva sa nekoliko metara šutirao preko gola. A u prvom minutu nadoknade nova prilika za Dortmund, Levandovski je uposlio Gundogana, ali vezista šutira pravo u Harta.

U drugom poluvremenu mnogo bolja kontrola lopte na sredini od strane domaćeg tima, a neprimetnog Nasrija menja Kolarov. U 61. minutu Dortmund je dočekao još jednu priliku i zgrabio je! Katastrofalnu grešku Rodvela prilikom pasa koristi Marko Rojs koji izlazi sam ispred Harta koji nije mogao i ovo da odbrani! Dortmund vodi na Itihadu. Šest minuta kasnije Hart vadi kestenje još jednom i brani udarac Gundogana. Očajna igra Sitija, perfektni Dortmund. A u 76. minutu Gundogan perfektno asistira Levandovskom koji je nekako uspeo da promaši idealnu priliku u kojoj se našao – promašio je čitav gol sa devet metara… Manćini je u 81. minutu uveo Balotelija umesto Klišija, a u 88. minutu penal za Siti pošto je lopta udarila u ruku Nevena Subotića. Baloteli vara Vajdenfelera za 1:1 u 90. minutu. Nije pomoglo golmanu Dortmunda ni dobacivanje ni unošenje u lice Italijanu, koji je prevario golmana gostiju. Dortmund je krenuo po sva tri boda, a Levandovski je imao još jednu šansu, dobro je šutirao, ali je Hart opet neverovatno odbranio i zaslužio epitet igrača utakmice.

Fantastična igra Dortmunda i imaju milioneri za čim da žale posle ovog gostovanja. Siti pod hitno mora nešto da promeni ako želi plasman u osminufinala, jer imaju samo bod posle 2. kola.

U drugom meču grupe D Real Madrid je gostovao Ajaksu, a Murinjo je izveo prilično jak sastav sa sve Ronaldom u timu, ali su recimo u prvih 11 bili i Kaka i Kaljehon i Esijen. Ronaldo je imao prvu priliku na meču, ali mu je Vermer skinuo zicer. Tri minuta kasnije je i Kaka bio u prilici ali je golman Ajaksa odbranio udarac. Nastavio je kraljevski klub sa napadima, ali su poveli tek u 42. minutu. Pogodak postiže Kristijano Ronaldo, a pre toga je Benzema prošao po levoj strani i lopta je nekako došla do Portugalca koji je ubacio u mrežu.

Na startu drugog poluvremena Real rešava pitanje pobednika, polukontra, centaršut Kake i onda remek delo Benzeme – makazicama za 2:0. Ajaks ipak uspeva da psotigne jedan gol, posle korenera Eriksena, lopta stiže do Moisandera na drugoj stativi, a lopta koju je defanzivac poslao u gol prolazi kroz noge Kasiljasu i ulazi u gol. Ovaj gol je naljutio Kristijana Ronalda koji psotiže još dva gola za konačnih 4:1 i svoj prvi hettrik u LŠ ove sezone, a ukupno četvrti pogodak na dva meča.

TABELA: Real Madrid 6, Borusija Dortmund 4, Mančester Siti 1, Ajaks 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter