1
Evrokupovi

Milan savladao Zenit u Rusiji i došao do prve pobede u LŠ u gostima još od 2010. godine

Crveno-crni Sankt Peterburg

Objavljeno: 03.10.12 u 20:02

Odigran je prvi meč dana u Ligi šampiona, a u okviru grupe C sastali su se Zenit i Milan, a sva tri boda kući nose rosoneri koji su slavili sa 3:2! Očekivao se neizvestan meč, pošto obe ekipe nisu u formi i očekivanja su na kraju ispunjena.
Milan je meč počeo u formaciji 4-3-3 sa Boatengom, Krkićem i El Šaravijem napred, dok je Zenit igrao u formaciji 4-4-2, a u napadu su bili Keržakov i Hulk.
Milan je u prvih 16 minuta poveo sa 2:0 i izgledalo je u jednom momentu da je meč rešen posle golova Urbija Emanuelsona i Stefana El Šaravija, ali je Zenit tek tada počeo da igra. Ekipa Lućijana Spaletija je bila uspavana, a dva gola Milana su je probudila.
Krenuli su i da stvaraju šanse, ali je sjajan bio Kristijan Abijati koji je branio sve. Ali u drugom minutu nadoknade nije mogao ništa. De Jong je zakasnio da isprati Hulka koji se ubacio u sredinu, dobio loptu u pravom momentu od Širokova i smanjio rezultat. A na startu drugog poluvremena Zenit dolazi i do izjednačenja preko Romana Širokova. KAda su svi pomislili da Zenit može da preokrene, oni su stali.
Milan je to iskoristio i uz mnogo sreće opet došao do vođstva. Centaršut je upućen sa desne strane ka Paciniju koji nije došao do lopte, ali je Hubočan zato sproveo u sopstvenu mrežu za, ispostaviće se, konačnih Zenit – Milan 2:3. Mogao je Zenit do izjednačenja, ali je sjajan udarac Zirjanova iz gola izvadio najbolji igrač meča Kristijan Abijati.
Milan sada ima četiri boda i bar na kratko je prvi na tabeli. Zenit ostaje bez bodova i teško je očekivati da će uspeti da prođu dalje, mada im slede dva meča sa Anderlehtom.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Crveno-crni Sankt Peterburg | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. This is the reverse image1

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter