0
Domaći fudbal

Štimac meni prišao

Objavljeno: 02.10.12 u 11:58

O istorijskom susretu Siniše Mihajlovića i Igora Štimca priča se više nego o onom čuvenom Čerčila i Ruzvelta. Kako su se videli, gde su se videli, ko ih je spojio, šta su pričali…. I sad jer Miha odlučio da kaže nešto na tu temu.

 

„Videli smo se u Varšavi na seminaru svih selektora, a dok sam davao intervju za jednui englesku televiziju Štimac mi je prišao i zagrlio. Nas dvojica nismo razgovarali više od 20 godina, ali na to vreme nećemo da se vraćamo. Složili smo se da smo bili mladi i da smo napravili grešku.

 

Nismo se osvrtali na teške reči koje smo jedan drugom uputili ranije, već smo se dogovorili da se ponovo sretnemo, verovatno u januaru ili februaru kako bismo spustili loptu pred martovski duel.

 

Nas dvojica moramo da budemo primer, kako bi na tribinama sve proteklo u najboljem redu“, kaže Mihajlović.

 

Selektor kaže i kako je ljut zašto sudija Milorad Mažić nije prekinuo utakmicu Vojvodina – Partizan, posle utrčavanja navijača na teren.

 

Tvrdi kako bi po svim evropskih normama to trebalo da učini, verovatno zaboravljajući da ni utakmica PAOK – Rapid nije prekinuta iako su navijači trčali po atletskoj stazi.

 

Da je meč u Novom Sadu kojim slučajem prekinut verovatno bi se stvorila samo još jedna nepotrebna frka u srpskom fudbalu.

 

„Bio sam u Novom Sadu na meču Vojvodina – Partizan, ali sam izašao kad su navijači počeli da se gađaju dimnim bombama i bakljama. To nije fudbal i ne znam zbog čega se to radi. Očekivao sam da će naš najbolji arbitar Milorad Mažić prekinuti utakmicu, jer bi na evropskoj sceni to sigrno uradio.

 

Trebalo je samo da poštuje pravila. Planirao sam da održim sastanak s našim sudijama i da im predočim kako i oni treba da budu deo nečega što je ovde još u povoju. Ukoliko u Evropi sude po evropskim kriterijumima, neka se tako ponašaju i u Srbiji“, kaže Miha.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter