0
AdmiralBet ABA Liga

Još jedno tragično izdanje crveno belih i poraz od 17 razlike

Očajna Zvezda u Zadru

Objavljeno: 02.10.12 u 19:57

KK Crvena Zvezda DIVA je zabeležila i drugi poraz, ovoga puta na gostovanju u Zadru 98:81

Potpuno se raspala Zvezda na ovoj utakmici, to je najblaže što možemo reći. Retko kad se vidi u bilo kojoj iole ozbiljnoj takmičarskoj utakmici da jedan tim toliko nema odbranu kao Zvezda. U napadu izgubljene lopte i fauli karakterišu Zvezdu u ove dve utakmice i stiče se utisak da retko kada Zvezda ima izgrađen napad već se igrači opredeljuju za individualna rešenja. Bacanja su i dalje nerešiv problem. Takođe je pitanje zašto se Eltonu Braunu ne daje veća šansa, pošto na ovoj utakmici u drugom poluvremenu nije ni ulazio. Moramo takodje da napomenemo katastrofalnu igru Savovića i u odbrani i u napadu.

 

Ako se ovakva igra nastavi, verujemo da Milivoje Lazić neće još dugo biti trener Zvezde.
Zvezda počinje isto kao protiv Splita, sa dosta rupa u odbrani, Vrbanc postiže 7 od 9 poena Zadra u startu ali Almond takodje rešeta sa druge stane. Zvezda igra sa 3 Amerikanca i to donosi mnogo bržu igru nego kao protiv Splita i tandem Almond – Braun funkcioniše jako dobro. Po izlasku Nelsona i ulasku Čovića i Radivojevića Zvezda ne može da da koš u napadu, a i kad se nekako da koš to je uz velike muke. Pred kraj četvrtine, kao i u prošloj utakmici, Zvezda vezuje nekoliko poena preko Rakočevića i Almonda i zavšava četvrtinu sa minimalnom prednošću 22:23.
Druga četvrtina počinje uz dosta ličnih grešaka sa ove strane i sa ujednačenim rezultatom. Zvezda i Zadar su na 7 i po minuta do poluvremena već ispunila bonus. Zvezda prima trojku, Zadar beži na +3 a Lazić traži tajm aut, a Rakočević odmah vraća trojku. U nastavku sve isto, timovi se smenjuju u vodjstvu i ni jedan tim ne mođe da poveže par dobrih odbrana i napada. Zvezda ima velike probleme u odbrani i Zadar često ima dve šanse za koš u napadu pa se na taj način odlepljuje na +6 a Vrbans daje i 14. poen. Nikolić uspeva da vrati u život Zvezdu, pravi faul, pa posle se buni i Zadrani uspevaju da dobiju dve tehničke! Zvezda od 6 bacanja pogađa samo 4, i u napadu Subotić dobija blokadu. A onda i trener Zvezde dobija tehničku. Na kraju prvog poluvremena Zvezda prima i sramotni 52. poen od toga im je Vrbanc dao 18! Odbrana jednostavno ne postoji, na odmor se ide rezultatom 52:44.
Kako se završilo prvo tako je i drugo počelo, izgubljena lopta Rakočevića i koševi Vrbanca za +10 za Zadar. A Savović pravi i treće korake u sledećem napadu. Nelson očigledno donosi kakvu takvu odbranu Zvezdi pa Zadar vezuje nekoliko loših napada, a Zvezda se spušta na -6. A onda se Zvezdina igra raspada, Raško Katić ne može da čuva Krasića koji daje trojku, Katić pravi faul u napadu u opet se sve vraća na staro. Zvezdina tračigna igra se nastavlja pa Zadar ide na +13 vrlo lako pa posle nesportska lična potpuno zaslužena za Savovića. Zvezda za 25 minuta igre prima rekordnih 64 poena i prava je retkost kada odbrani neki napad. Zvezda prelazi na zonu u odbrani, Zadar promašuje 2 vezana napada, ali džabe kad crveno beli nemaju skok pa Romeo Trevis hvata loptu pored 3 igrača Zvezde! Zadar beži na čak +18 a Zvezda ne može ni na koš da šutne zbog izgubljenih lopti. A Romeo Trevis se poigrava sa Subotićem celu treću četvtinu. Kraj treće četvrtine 76:56 za Zadar.
Poslednja četvrtina ponovo počinje  ličnim greškama sa ove strane. Zvezda daje neke koševe a Savović uspeva da napravi i četvtu grešku u koracima na ovoj utakmici. Zadar se opredelio na igru na duge napade i trošenje vremena. Serijom 6:0 Beograđani pokušavaju da se vrate u utakmicu. Ali kad ne ide, ne ide, Nelson promašuje  tri bacanja zaredom, Almond trojku, Zadrani trojke ne promašuju pa je sav trud u predhodnih par minuta uzaludan i Zadrani se vraćaju na +18. Savović sa dva uzastopna koš + faul vraća Zvezdu na -12 i daje na 4 minuta do kraju nekakvu nadu. Ali Savović kao da ne da svom timu da pobedi i pravi faul u napadu i uspeva da zapečati Zvezdi sudbinu.

Kod Zadra najbolji je bio Vrbanc sa 22 poena i veteran Bariša Krasić sa 19, kod Zvezde Rakočević 23 a Almond 15. Zvezda u sledećem kolu dočekuje u Pioniru Olimpiju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter