in ,

Dorna i Manjeti Mareli potpisali

Nova kompjuterska jedinica (ECU) biće opciona za timove Moto GP šampionata od 2013. godine pošto je nosilac komercijalnih prava u moto organizaciji DORNA potpisala četvorogodišnji ugovor sa italijanskim proizvođačem.

 

 

Jedinica će uključivati kontrolu motora i šasije sa unutrašnjim data logerom, plus alate za štelovanje i tjuniranje i analizator podataka kao i centralni prekidač na motoru. Ugovor sa italijanskom kompanijom koja je Fiatova podružnica, će takođe značiti da će stručnjaci iz Manjeti Marelija biti na svakoj trci kako bi pomogli svima koji koriste njihov ECU.

 

 

Razvoj će takođe biti nastavljen i u Bolonji, gde je sedište odeljenja za Moto GP. „Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo zbog novog ugovora sa Manjetijem. To je siguran znak da ćemo zajedno napredovati i da će najmodernija tehnologija biti u službi takmičenja. Iskustvo koje ova velika kompanija ima koje je stekla na najvišem nivou širom trkačkih staza u svetu, biće veliki i pozitivan iskorak za ceo MOTO GP.“ izjavio je Karmelo Ecpeleta, CEO Dorne.

 

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Gradi se staza u Grčkoj

Štimac meni prišao